Un minor, în vârstã de 17 ani, a ajuns în atentia oamenilor legii, dupã ce a  tâlhãrit o fatã.  Fapta s-a petrecut duminicã seara,  în jurul orei 21:35, când Politia Municipiului Petrosani a fost sesizatã de un bãrbat din localitate cu privire la faptul cã,  fiicei sale, în vârstã de 18 ani, care se deplasa pe o alee dintr-un parc din municipiul Petrosani, i-a fost smuls din mânã telefonul mobil de cãtre o persoanã necunoscutã, care a fugit de la locul faptei.
În cel mai scurt timp, mai multe patrule de politie s-au deplasat în zonã,  iar pe strada Lunca, din Petrosani, politistii au identificat un minor în vârstã de 17 ani, din Petrosani, asupra cãruia au gãsit telefonul mobil sustras de la partea vãtãmatã.  Minorul a fost condus la sediul Politiei, pentru continuarea cercetãrilor, în cauzã fiind întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tâlhãrie calificatã.
În urma probatoriului administrat, politistii au luat mãsura preventivã a retinerii, pentru 24 de ore, a celui bãnuit de comiterea faptei penale reclamate. Acesta urmeazã a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, în vederea luãrii mãsurilor legale.   În acest caz, prejudiciul cauzat persoanei vãtãmate, în valoare de  3.000  de lei, a fost recuperat. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani continuã cercetãrile, pentru stabilirea întregii activitãti infractionale a celui în cauzã. Luni, fatã de autorul comiterii infractiunii, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani, a dispus punerea în miscare a actiunii penale, fiind prezentat Judecãtoriei Petrosani cu propunere de arestare preventivã.  Fatã de inculpat, Judecãtorul de Drepturi din cadrul Judecãtoriei Petrosani a dispus arestarea preventivã pe o duratã de 20 zile. Arestatul preventiv urmeazã a fi escortat în  vederea depunerii în cadrul CRAP Deva .
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infractiuni, politistii vã recomandã sã vã luati mãsuri de precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate.
Nu afisati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacã observati cã sunteti urmãriti, nu ezitati sã cereti ajutor trecãtorilor de pe stradã.
Este important sã vã pãstrati calmul. Neintrând în panicã, veti putea sesiza cu multã claritate intentiile agresorului, posibilitãtile de apãrare sau de actiune pentru a scãpa din zona de influentã a  acestuia. Dacã sunteti victima unei agresiuni, încercati sã retineti multe semnalmente ale autorului si anuntati de îndatã politia; sporiti, astfel, sansele de identificare, prindere si pedepsire ale agresorului.