Imediat ce Ordonanta 60 va fi promulgatã de presedintele României, poate începe reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara.  A fost una din temele  discutat de sindicalistii din cadrul societãtii energetice cu Virgil Popescu, ministrul Economiei si al Energiei.
“Dupã promulgarea Ordonantei 60 de cãtre Presedintele României, adoptarea unei Ordonante de Urgentã prin care CEH sã fie reorganizat în asa fel încât Termocentrala Minitia sã treacã la U.A.T. – Consiliul Judetean Hunedoara cu schema de sprijin pentru producerea energiei termice si electrice, iar Sucursalele Termocentrala Paroseni, Minele Lupeni, Vulcan, Livezeni, Lonea, Sucursala Prest Serv, sã se constituie într-o entitate economicã denumitã de noi generic Complexul Energetic Valea Jiului sau Termomin Valea Jiului. Ceea ce este foarte important pentru viitorul acestei structuri este ca Termocentrala Paroseni sã beneficieze de schema de sprijin sub forma SIEG (servicii economice de interes general) si de asemenea tot la aceastã termocentralã sã fie instalat un grup pe gaz de max 110 MW si prin care sã se realizeze practic mixul energetic în cadrul noii  societãti”, aratã Confederatia Sindicalã Meridian. Pentru a-si produce efecte, OUG 60 – privind reglementarea unor mãsuri pentru stingerea unor  obligatii fiscale si bugetare precum si unele mãsuri  referitoare la obligatiile de platã aferente împrumuturilor din venituri din privatizare si a împrumuturilor contractate de statul român de la institutii de credit si  subîmprumutate operatorilor economici –  trebuie promulgatã de Presedintele României si apoi publicatã în Monitorul Oficial. Ordonanta 60 face referire direct la Complexul Energetic Hunedoara, care ar beneficia de stergerea datoriilor uriase.
În plus, se poate înfiinta Complexul Energetic Valea Jiului – compus din cele 4 unitãti miniere, Termocentrala Paroseni si Sucursala PrestServ, în timp ce Termocentrala Mintia ar putea ajunge la Consiliul Judetean Hunedoara, asa cum a si solicitat administratia publicã.
Cosmin BACIU