Reorganizarea CEH, depinde de presedintele României

Imediat ce Ordonanta 60 va fi promulgatã de presedintele României, poate începe reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara.  A fost una din temele  discutat de sindicalistii din cadrul societãtii energetice cu Virgil Popescu, ministrul Economiei si al Energiei.
“Dupã promulgarea Ordonantei 60 de cãtre Presedintele României, adoptarea unei Ordonante de Urgentã prin care CEH sã fie reorganizat în asa fel încât Termocentrala Minitia sã treacã la U.A.T. – Consiliul Judetean Hunedoara cu schema de sprijin pentru producerea energiei termice si electrice, iar Sucursalele Termocentrala Paroseni, Minele Lupeni, Vulcan, Livezeni, Lonea, Sucursala Prest Serv, sã se constituie într-o entitate economicã denumitã de noi generic Complexul Energetic Valea Jiului sau Termomin Valea Jiului. Ceea ce este foarte important pentru viitorul acestei structuri este ca Termocentrala Paroseni sã beneficieze de schema de sprijin sub forma SIEG (servicii economice de interes general) si de asemenea tot la aceastã termocentralã sã fie instalat un grup pe gaz de max 110 MW si prin care sã se realizeze practic mixul energetic în cadrul noii  societãti”, aratã Confederatia Sindicalã Meridian. Pentru a-si produce efecte, OUG 60 – privind reglementarea unor mãsuri pentru stingerea unor  obligatii fiscale si bugetare precum si unele mãsuri  referitoare la obligatiile de platã aferente împrumuturilor din venituri din privatizare si a împrumuturilor contractate de statul român de la institutii de credit si  subîmprumutate operatorilor economici –  trebuie promulgatã de Presedintele României si apoi publicatã în Monitorul Oficial. Ordonanta 60 face referire direct la Complexul Energetic Hunedoara, care ar beneficia de stergerea datoriilor uriase.
În plus, se poate înfiinta Complexul Energetic Valea Jiului – compus din cele 4 unitãti miniere, Termocentrala Paroseni si Sucursala PrestServ, în timp ce Termocentrala Mintia ar putea ajunge la Consiliul Judetean Hunedoara, asa cum a si solicitat administratia publicã.
Cosmin BACIU

6 comentarii la „Reorganizarea CEH, depinde de presedintele României

 • 11 noiembrie 2019 la 19:12
  Permalink

  tot timpul ati stat cu mana intinsa ca milogii si ati crezut sindicalistii care in afara de faptul ca s-au ingrasat si si-au aranjat neamurile nu au facut nimic. acum asteptati mila de la Johannis dar ati votat-o pe Dancila. cine va mai poate intelege?

  Răspunde
  • 12 noiembrie 2019 la 02:26
   Permalink

   vad ca si pnl-stii tin de gaura asta neagra a economiei ca si psd-istii bleah bleah nu respectam nimic nici mediul nici hotararea UE de a inchide lupeniu si lonea nimic,nimic se da inainte la fel de parca nu s-ar fii intamplat nimic

   Răspunde
   • 12 noiembrie 2019 la 07:24
    Permalink

    Economia socialista se pare ca e si in sangele PNL.

    Răspunde
 • 11 noiembrie 2019 la 21:26
  Permalink

  E rau cand vorbesti fara sa cunosti. Si fara sa te documentezi.
  Deci … “Dupã promulgarea Ordonantei 60 de cãtre Presedintele României, adoptarea unei Ordonante de Urgentã prin care CEH sã fie reorganizat în asa fel încât …” !!!

  ALO … Ordonantele de Urgenta sunt acte normative care nu au nevoie de dezbatere parlamentara sau de promulgare din partea presedintelui pentru a intra in vigoare !!!

  Răspunde
 • 13 noiembrie 2019 la 09:09
  Permalink

  Aloo!! Alooo !!! Ma copii ma, voi nu stiti ce vorbiti 🙁 Pai Mina Lupeni, tocmai a deschis un abataj nou cu banc subminat, de unde curge 300 tone de huila in 6 ore, 1200 tone pe zi, voi va dati seama cit inseamna asta in lei/euro??? Si asta cu 100 de sclavi … Pai asta e mana cereasca, e raiu pe pamint, cum dracu vreti voi sa se inchida Lupeniu care e closca de aur pentru guvern, atita timp cit sclavii de mineri accepta sa fie platiti cu salaru minim pe economie :))) Si zi sincer, tu, cititorule, daca-i fi patron, ai inchide un asa abataj super-productiv ??? P.S. La anu, in august, in concediu, o duc pe Argentina in Dubai, pe banii fraierilor :)))

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2019 la 07:42
  Permalink

  Va ajuta presedintele….dar mai intai ajutati-va singuri . Faceti-va ordine in ograda….mai putini sefi , fara pensionari si fara salarii de sute de milioane total nejustificate si complet nemeritate .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.