An de an, în Sãptãmâna altfel, zeci de copii vin la sediile statiilor de tratare ale Apa Serv, la statia de epurare a apei si învatã cã apa nu vine din munte si ei trebuie doar sã deschidã robinetul acasã.  Angajatii Apa Serv îi trec prin toate stadiile de tratare a apei, le aratã cã din captare si pânã acasã la fiecare, apa este verificatã si tratatã corespunzãtor si mai aflã cã în canalizare nu trebuie aruncat orice. Dar poate cã nu toti copiii ajung sã vinã într-o astfel de statie, iar la ei s-a gândit si conducerea de la Apa Serv, care a gândit un proiect special pentru acesti copii.
„Vrem sã organizãm o zi la scoalã. Noi sã fim cei care merg la ei, la clasã, la orele de  dirigentie, unde sã le spunem ce facem noi, sã le prezentãm scurte filmulete cu statiile de tratare si cu cea de epurare si sã facem  astfel cunoscutã  importanta apei”,  a spus managerul SC Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã.  Si prima actiune va avea loc la Scoala nr 2, parte a Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani. Acolo, în Cartierul Colonie, locuiesc copii care nu au vãzut  niciodatã o statie de tratare a apei si aceasta va fi cea mai importantã lectie a lor, una deschisã, cu cei ce fac apa de la robinet  potabilã.
„Este o oportunitate pentru acesti copii, care, cu sigurantã, au nevoie de o mai mare educatie în acest  domeniu. Ne propunem ca, împreunã cu cei de la Apa Serv, care au sediul la doi pasi de scoala noastrã, sã le arãtãm cum ajunge apa la robinet si ce procese au loc pânã acolo”, a afirmat si Camelia Paraschiv, director al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.  Lectia deschisã va avea loc sãptãmâna viitoare si, cel mai probabil, la ea vor  participa mai multi copii care învatã la aceastã scoalã.
Diana Mitrache