Podul de la Dâlja, refãcut ca nou

Oamenii din zona Dâlja au cerut ca podul de peste Jiu, în zona fostei mine Dâlja sã fie cumva reparat. Au fost mai multe accidente si, revoltati de situatie, localnicii  au cerut sprijin autoritãtilor locale.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost personal acolo si acum s-a finalizat asfaltarea acestui pod.
„Am turnat covor asfaltic. Pot sã spun cã, practic, podul nu a avut nicio problemã de  sigurantã, doar la rostul de dilatare era mâncat covorul asfaltic. Acum am turnat unul nou si, practic, s-a remediat situatia si nu mai este niciun pericol”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi. Oamenii au fost extrem de încântati si, asa cum  afirmã edilul, i-au multumit cã s-a implicat.
„Oamenii sunt multumiti, dar, sigur cã pe acest pod trece traficul greu din toatã Valea Jiului, cu deseurile menajere, dar si firmele care exploateazã si  prelucreazã lemn, deci e un pod, într-adevãr, circulat”, a mai adãugat primarul, iar oamenii de acolo chiar i-au multumit pentru cã au, în sfârsit, podul reparat.
„Pentru noi este cel mai important lucru. Avem acest pod asfaltat, cã prea erau accidente aici”, a spus o localnicã, iar un sofer de pe masina de gunoi, chiar a salutat ideea cã nu mai face slalom printre gropile mari. Podul era în custodia celor de la Complexul Energetic Hunedoara, pe vremea aceea al Regiei Autonome a Huilei, însã, dupã ce mina Dâlja s-a închis, a ajuns în atributiile primãriei Petrosani întretinerea lui. De altfel, artera ce duce spre fosta haldã de gunoi a fost reabilitatã de Consiliul Judetean Hunedoara, dupã ce acolo a fost depozitat gunoiul din toatã Valea Jiului, iar masinile grele tranziteazã si acum zona, dar, pentru cã este pe teritoriul municipiului Petrosani, asfaltarea lui s-a fãcut din banii de la bugetul local al acestui oras.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.