Sefii de la Uricani vin, marti, în fata instantei

Fosti sefi ai minei Uricani acuzati în dosarul în care cinci oameni si-au pierdut viata în minã acum un an, vin din nou marti în fata judecãtorilor din Petrosani.

Doi dintre ei sunt apãrati de Paula Iacob, care ar putea ajunge marti la Petrosani, pentru a le sustine nevinovãtia.

Cel de-al IV-lea  termen de judecatã din dosarul tragediei de la Mina Uricani are loc în aceastã sãptãmânã, dupã ce a fost amânat la începutul lunii septembrie.

Doi dintre inculpati, Dragos Aurelian Ciucã si Claudiu Lucian Butari, sunt apãrati de avocatul Paula Iacob, cea care a cerut la termenul din februarie sã studieze dosarul. Asta pentru ca avocata e de pãrere cã accidentul în care 5 electricieni au murit pe galeria principalã s-a produs din cauza unor cauze fortuite.

În 5 februarie 2011, cinci persoane cu vârste cuprinse între 36 si 41 de ani si-au pierdut viata în subteran, în urma unei explozii de metan. Asta, desi oamenii lucrau la un transformator electric pe galeria principalã.

Patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere Uricani, respectiv Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi în judecatã de procurori, pentru ucidere din culpã.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Sefii de la Uricani vin, marti, în fata instantei

 • 30 octombrie 2012 la 09:36
  Permalink

  din nou jumatati de masura aplicate de conducerea cnh sefii de la uricani au fost schimbati din functii pina cind justitia isi va spune cuvintul pe cind cei vinovati de accidentul din aceasta vara de la petrila soldat cu un mort si un accidentat grav continua sa si pastreze functiile dind fiori celor pe care ii conduc prin dispozitiile date si prin presiuni pentru declaratii cit mai voalate in viitorul proces.

  Răspunde
 • 31 octombrie 2012 la 14:15
  Permalink

  Da sai ancheteze pe toti ca in romania ne lom unu de altul si ala de toti, sai ancheteze si pe sefi aia de la Axis corporate security ca nu dau minimul pe economie si multe multe

  Răspunde
 • 1 noiembrie 2012 la 20:51
  Permalink

  dl dragoi cum se poate ca doi anchetati penal pentru moartea unui miner si accidentarea grava a altuia sa conduca in continuare,trebuie sa mai moara cineva sa luati vreo masura

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.