Incendiul care a afectat intrarea în silozurile  de cãrbune de la Preparatia Coroiesti a fost generat de un scurtcircuit electric.  De altfel, pompierii, care s-au cãznit minute bune sã limiteze  extinderea incendiului spun cã acele cabluri erau sub tensiune si de la ele a pornit totul.
„Toate acele cabluri care au ars erau sub tensiune, desi clãdirea aceea este în curs de dezafectare. Erau vechi si uzate, iar asta a dus la producerea unui scurtcircuit electric. Paguba este estimatã la 7.000 de lei”,  a spus Cristian baleia, comandant al Detasamentului de Pompieri militari din Petrosani. La incendiul care se desfãsura la o înãltime de 15 metri, au intervenit nu mai putin de 19 pompieri de la Garda de Interventie de la Lupeni si de la Detasamentul din Petrosani, iar potrivit celor de la ISU, ca o mãsurã de sigurantã, acolo a fost trimisã si o ambulantã SMURD. „Incendiul se manifesta la cablurile electrice exterioare din douã directii”, au precizat reprezentantii ISU Hunedoara.
Reamintim cã un puternic incendiu a izbucnit duminicã la prânz la instalatiile  electrice din zona silozurilor de huilã de la Coroiesti, care aveau în ele si huilã depozitatã. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit la o înãltime de aproximativ 15 metri undeva unde sunt cabluri electrice, chiar înainte de intrarea în silozuri si a fost limitat la timp.
Diana Mitrache