Adolescentul a furat un telefon mobil în valoare de circa 3000 de lei, însã a fost prins imediat dupã comiterea faptei. A ajuns în arest preventiv pentru 24 de ore, dupã ce politistii au emis o ordonantã de retinere.
Anchetatorii au luat hotãrârea sã-l retinã pe minor tinând cont de circumstantele în care a comis fapta.  Astfel, acestia au stabilit cã adolescentul de 17 ani, din Petrosani, a profitat de faptul cã este întuneric si a atacat o tânãrã care se plimba pe o alee dintr-un parc al municipiului Petrosani. Cel care a alertat autoritãtile a fost tatãl tinerei, care le-a spus politistilor cã individul i-a smuls fiicei sale telefonul mobil din mânã si apoi  a fugit.
”În cel mai scurt timp, mai multe patrule de politie s-au deplasat în zonã,  iar pe strada Lunca, din Petrosani, politistii au identificat un minor în vârstã de 17 ani, din Petrosani, asupra cãruia au gãsit telefonul mobil sustras de la partea vãtãmatã”, a precizat Carla Strujan din cadrul IPJ Hunedoara. Adolescentul s-a ales cu dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tâlhãrie calificatã, iar procurorii  Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani vor decide dacã se impune solicitarea unui mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile. Politistii au reusit sã recupereze telefonul mobil si i l-au înapoiat tinerei. Pe de altã parte, politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani continuã cercetãrile, pentru stabilirea întregii activitãti infractionale a celui în cauzã.
Maximilian Gânju