Ajutorul de stat pentru CEH, executat illegal

Au primit bani pentru a sprijini minele aflate pe închidere si, pentru cã au reusit prelungirea termenului pentru Lupeni si Lonea, acum le-a fost executatã suma.
Cifrele sunt uriase pentru Complexul Energetic Hunedoara, care se aflã într-o  situatie periculoasã, dupã cum au spus liderii minerilor, dar tot acestia vorbesc acum despre faptul cã o astfel de executie a contului bugetar ar fi ilegalã.
„Aproximativ o orã si 20 de minute ne-am întâlnit cu noul ministrul al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu, pentru a-i aduce în atentie 5 mari probleme cu care se confruntã CEH.  (…) Prima  problemã pe care am discutat-o la Bucuresti a fost legatã de faptul cã a fost executat ajutorul de stat, lucru de care dumnealui s-a arãtat extrem de surprins, pentru cã acest aspect nu este unul ok si este, probabil, si în afara legii din ceea ce spun juristii”, a spus Darius, Cîmpean, liderul  minerilor din cadrul Sindicatului Muntele.
De altfel, minerii mizeazã pe acest fapt si cred cã cine a gresit si a permis asa ceva, va si plãti. „Existã prevedere legalã în acest sens. Mã abtin de la comentarii, cã stiu cã vor urma o serie de actiuni în acest sens. A fosr, clar o gresealã. Asa  ni s-a spus, iar aceastã gresealã va trebui îndreptatã. Acum,  cine a gresit, va trebui sã si îndrepte”, a conchis Darius Cîmpean.
Reprezentantii  minerilor si ai energeticienilor i-au arãtat noului ministru Virgil Popescu si problema exploatãrilor Lonea si Lupeni, care au un  program de functionare pentru epuizarea  rezervei deschise, între 4 si 6 ani.
„Ministrul cunostea acest aspect si a si modificat unele aspecte referitoare la perioada de aplicare a acestei prevederi. Ea se aplicã pânã în 2024, initial fiind trecut pânã în 2021 si se aplicã  si exploatãrilor miniere din CEH”, a mai spus Cîmpean. Ordonanta 36 a fost si ea un subiect abordat cu ministrul, iar acesta a promis cã va intra în prima sedintã de Guvern din aceastã  sãptãmânã, dar s-au purtat discutii si pe tema Ordonantei 60. Si bugetul s-a discutat la Bucuresti, pentru cã minerii au cerut sprijin, asa încât sã nu fie miscãri sociale, dat  fiind faptul cã sunt probleme legate de plata salariatilor.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Ajutorul de stat pentru CEH, executat illegal

 • 10 noiembrie 2019 la 20:42
  Permalink

  cui ii mai pasa de miscarile sociale ale minerilor, cand termocentralele pe carbuni trebuesc inchise urgent

  Răspunde
 • 10 noiembrie 2019 la 22:59
  Permalink

  Ilegali sunteti voi toti sindicalistii pensionari , mai ales ca ati semnat pentru inchiderea minelor. Dar fiti siguri ve-ti plati pentru asta.

  Răspunde
 • 11 noiembrie 2019 la 16:39
  Permalink

  Am si eu o intrebare pentru cei din sindicat, vreau sa depun o plangere impotriva pokemonului asta de general pentru abuz de functie, trafic de influenta (pentru a face rau) , discriminare , hartuire sexuala.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.