Un tânãr de 18 ani, botezat dupã celebrul fotbalist italian – Alessandro Del  Piero- este cercetat penal sub control judiciar dupã ce a atacat o femeie în municipiul Lupeni.
Si-a lovit victimã în cap cu atâta putere încât a ajuns la spitas. Femeia avea la ea doar 7 lei si ceva cumpãrãturi.
Individul de 18 ani, Negrilã Delpiero-Marcel, este din Caracal, judetul Olt, si s-a aciuat prin Valea Jiului, în Lupeni. Profitând de faptul cã era întuneric, a atacat o localnicã pentru a-i lua banii. Politistii spun cã a fost lovitã în zona capului si i-a fost smulsã poseta de pe umãr, în timp ce se deplasa pe strada Viitorului.
”În urma verificãrilor efectuate, politistii au stabilit cã acesta  s-a apropiat de persoana vãtãmatã (o femeie de 65 de ani) si, dupã ce a lovit-o cu un obiect dur în zona  capului, i-a smuls de pe umãr poseta în care se aflau un telefon mobil, actele de identitate, 7 lei, si mai multe alimente pe care le cumpãrase de la un magazin aflat în apropiere”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Femeia a fost atât de tare lovitã încât a ajuns la Centrul Primiri Urgente Lupeni,  pentru acordarea de îngrijiri medicale Delpiero a fost prins imediat dupã comiterea faptei si a recunoscut  tâlhãria, dar  a indicat si locul unde a abandonat bunurile sustrase (acestea fiind, astfel, recuperate).
Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au cerut Arestarea preventivã a individului, însã judecãtorii au respins  propunerea. Au decis ca tânãrul sã fie anchetat sub controlului judiciar, pe o duratã de 60 zile,  pentru infractiunea de tâlhãrie calificatã. (M. Gânju)