Cei cinci indivizi au actionat ca niste recuperatori si au intrat peste victimã cu scopul de a o intimida. Voiau sã plãteascã 20 de mii de lei unei alte persoane. Politistii i-au bãgat în arest pentru 24 de ore.
Incidentul a avut loc în comuna Vata de Jos iar iubita bãrbatului vizat de cei cinci interlopi a cerut ajutor politistilor.
”Politistii Sectiilor de Politie Ruralã Criscior si  Baia de Cris s-au deplasat la fata locului, unde au identificat bãrbatul de 35 de ani, care le-a relatat cã în curtea locuintei au pãtruns cinci bãrbati (pe care nu îi cunoaste),  care l-au amenintat si i-au cerut ca, în termen de douã sãptãmâni sã îi plãteascã  unei bãrbat din comuna Vata de Jos 20.000 de lei (reprezentând despãgubiri civile). Partea vãtãmatã le-a comunicat celor cinci cã a plãtit deja 10.000 de lei si le-a cerut sã pãrãseascã curtea locuintei sale (fapt care s-a si întâmplat, bãrbatii plecând cu douã autoturisme)”, precizeazã IPJ Hunedoara.
Politistii, în urma anchetei, au mai stabilit cã suspectii, pe timp de noapte, au distrus masinile celui vizat de actiunea lor de intimidare, autoturisme care erau parcate în curtea locuintei. Cei cinci sunt cercetati penal pentru amenintare, violare de domiciliu, santaj si  distrugere. Anchetatorii au fãcut mai multe perchezitii la suspecti, iar  patru dintre acestia, cu vârste cuprinse între 24 si 31 de ani (din Deva, Lupeni si Simeria), au fost retinuti preventiv pentru 24 de ore. Interlopii vor ajunge în fata  procurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Brad, iar acestia vor  stabili dacã cer arestarea lor pentru 30 de zile.
Maximilian Gânju