Consiliul Judetean Hunedoara a adoptat la finele sãptãmânii trecute hotãrârea privind aprobarea Protocolului de predare-primire a constructiei rezultate din derularea investitiilor „Extindere bloc operator si stationar cu 15 paturi la Spitalul Judetean de Urgentã Deva” si „Compartimentãri si spatii cu destinatie medicalã în structura noului bloc operator – proiectare si executie”.
Investitia „Extindere bloc operator si stationar cu 15 paturi la Spitalul Judetean de Urgentã Deva” a fost finantatã în douã etape.
În prima etapã, lucrãrile au fost finantate din fondurile UAT Municipiul Deva în baza unui contract de lucrãri încheiat cu SC Termogaz Company SA în luna iulie 2007, valoarea lucrãrilor decontate si receptionate ridicându-se la 1.262.437,35 lei. În a doua etapã, fondurile au fost asigurate din bugetul Spitalului Judetean de Urgentã Deva (alocate din bugetul CJ Hunedoara), în baza cesionãrii cãtre SJU Deva a contractului de lucrãri initial, valoarea lucrãrilor decontate si receptionate fiind de 6.097.843,57 lei.
În ceea ce priveste investitia „Compartimentãri si spatii cu destinatie medicalã în structura noului bloc operator – proiectare si executie”, lucrãrile au fost executate în baza unui contract încheiat în 2010 între SJU Deva si SC Termogaz Company SA si receptionate în 2016, valoarea totalã fiind de 1.510.663,29 lei.
„Sãnãtatea fiind una dintre preocupãrile noastre, vom vedea în momentul în care vom finaliza destinatiile acestor 15 paturi noi cum se vor repartiza. E o discutie legatã si de sectia de Cardiologie si de alte sectii care vor fi mult mai facil mutate în conditiile preluãrii acestui punct construit de multã vreme si cu multe povesti. Toate destinatiile vor fi puse la punct împreunã cu managementul spitalului. E o extindere beneficã pentru ceea ce înseamnã activitatea spitalului judetean”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Protocolul semnat la sfârsitul lunii octombrie 2019 între Primãria Municipiului Deva, Spitalul Judetean de Urgentã Deva si Consiliul Judetean Hunedoara, are în vedere necesitatea agregãrii documentatiilor (într-un întreg), si transmiterii de cãtre finantator, a pãrtii de constructie realizatã si a valorii investite, precum si cesionarea tuturor drepturilor  patrimoniale rezultate din finantarea si derularea investitiilor cãtre patrimoniul public al judetului Hunedoara.
Biroul de presã