Program prelungit, ca sã ai acte pentru votul de duminicã

Toate Birourile de evidentã a populatiei au program prelungit în aceastã sãptãmânã. Cei care vor sã îsi facã acum cãrti de identiate noi, ca sã poatã vota, o pot face chiar pânã duminicã.
Potrivit lucrãrtorilor de la aceste birouri, sunt mai multi oameni care au venit în ultimele zile sã îsi refacã actele pentru a putea vota duminicã la alegerile prezidentiale.
„Avem program  zilnic, de la 7 la 16,30. Acum, în perioada votãrilor, va fi deschis sâmbãtã, de la 8 la 16,00, iar duminicã de la 7 la 21,00.  Noi le facem, le trimitem, iar cei de la Deva vin si ni le aduc. Le facem acte inclusiv duminicã pânã la ora 10,00, dupã care vin cei de la Deva si le aduc, dacã nu, le facem provizorii si pot vota cu acestea”, a spus Victoria Marcu, referent Evidenta Populatiei din orasul Aninoasa.
Cetãtenii au obligatia de a solicita serviciului public comunitar local de evidentã a persoanelor eliberarea unei noi cãrti de identitate în  termen de 15 zile, însã, acum, în regim de urgentã, pot apela la serviciile celor de la Evidenta Populatiei, dacã vor sã voteze. Cetãtenii cu drept de vot sunt sfãtuiti sã verifice valabiliattea cãrtii de identitate înainte de procesul de vot. În situatia în care solicitantul actului de identitate nu poate prezenta certificatele de stare civilã si/sau documentul care face dovada adresei de domiciliu, solutionarea cererii se va face prin eliberarea unei cãrti de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de 1 an. În acest sens, solicitantul va trebui sã anexeze la cererea pentru eliberarea actului de identitate 3 fotografii tip buletin. Contravaloarea cãrtii de identitate este de 7 lei, iar cea a cãrtii de identitate provizorii este de 1 leu.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.