Din prieteni, au devenit dusmani, iar acum si adversari politici, dupã ce au stat ani de zile de aceeasi parte a baricadei. Senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, îi aruncã vorbe grele fostului coleg de partid, actual contracandidat din partea PP-DD, Haralambie Vochitoiu.

Istoria ne-a arãtat în nenumãrate rânduri cum oamenii pot deveni din prieteni, chiar dusmani. Dupã ce ani de zile au fost împreunã în acelasi partid, respectiv PSD, acum, Cosmin Nicula si Haralambie Vochitoiu sunt adversari si chiar dusmani.  Nicula a fost primul care a dat foc fitilului, printr-o declaratie fãcutã la Mondo Tv, în care spunea vorbe dure la adresa fostului coleg, începând cu cuvântul “prost”.  “Nu vorbesc neapãrat de PP-DD, ci de reprezentantul lui pe Senat, care a fost membru PSD si pe care eu l-am dat afarã din partid la solicitarea a multi locuitori din Petrosani. O sã am o mare plãcere sã-l scot si din viata politicã definitiv pe 10 decembrie”, a declarat Cosmin Nicula.

În replicã, Haralmbie Vochitoiu, spune cã… nu are replicã.

“Eu nu-i dau nicio replicã! Replica o vor da cetãtenii din Valea Jiului acestui domn din Municipiul Deva, care timp de patru ani de zile nu a trecut prin Valea Jiului, care acum îsi permite sã jigneascã încã un locuitor din Valea Jiului, nãscut în Valea Jiului si care a fãcut multe pentru Valea Jiului. Întâmplãtor, acest om este Vochitoiu Haralambie.

Domnul Nicula si-a bãtut joc timp de patru ani de toti locuitorii din Valea Jiului, asa cã nu mã pot supãra cã si eu sunt unul dintre acesti oameni. Asa cum spuneam, replica i-o vor da oamenii în data de 9 decembrie, indiferent de apartenenta lor politicã ”, a declarat Haralambie Vochitoiu, candidat PP-DD pentru postul de senator.

Mai mult, dupã ce spune cã l-a dat afarã pe Vochitoiu din PSD, Nicula mai afirmã cu tãrie cã nu are niciun regret si se aratã convins de reusit lui în fata lui Vochitoiu.  “ Ca sã iei fata cuiva, acel cineva trebuie sã aibã fatã. Acest individ nu are nici mãcar fatã”, a completat Nicula.

Vochitoiu nu se lasã nici el mai prejos si tine sã îi dea o veste lui Nicula. “Domnul Nicula cred cã se bazeazã foarte tare pe eticheta care crede cã o are, adicã aceea a USL-ului, dar îi dau o veste: nici mãcar USL-istii nu-l vor vota pe Nicula . USL-istii din Valea Jiului vor vota un om din Valea Jiului, iar acela este Vochitoiu Haralambie”, a mai spus si Vochitoiu.

Haralambie Vochitoiu a fost exclus cu unanimitate de voturi din PSD în data de 9 mai 2011, în urma unei sedinte a Comitetului Executiv al partidului.

Luiza Andronache