Legea prin care senatorul Cristian Resmeritã doreste sã scadã vârsta de pensionare pentru toti locuitorii Vãii Jiului a intrat în circuitul de avizare al Senatului.
Legea a fost trimisã spre avizare la trei comisii de specialitate ale Senatului, iar Comisia de Muncã va emite raportul.
“Sper cã senatorii indiferent de culoarea lor politicã, sã mã sprijine în acest demers, foarte important pentru toti cetãtenii din Valea Jiului”, declarã senatorul Cristian Resmeritã. În fapt, dacã legea va trece, locuitorii Vãii Jiului ar putea iesi la pensie cu 2 ani mai repede, deoarece prevede reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare a celor care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii acestora sã poatã beneficia de  pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente.
”Propunerea  legislativã vizeazã doar persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în Valea Jiului – Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa si Uricani – precum si persoanele care au desfãsurat activitãti în zona mentionatã timp de minimum 30 de ani consecutiv. Initiativa legislativã este  justificatã si de faptul cã  persoanele care au lucrat efectiv în exploatatiile miniere, au fost expusi ani la rând noxelor si  pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scãzut  semnificativ speranta de viata”, spune Cristian Resmeritã.