Consiliul Judetean Hunedoara si Primãria Orasului Simeria continuã demersurile pentru realizarea proiectului de amenajare a intersectiei DN7 cu DJ700 prin amenajarea unui sens giratoriu.
Recent a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram, primarul orasului Simeria, Emil Rîsteiu, reprezentantii Directiei Tehnice si Investitii din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara si proiectantul care a prezentat un studiu de solutie pentru realizarea obiectivului.
„În urma acestei întâlniri s-a decis încheierea unui act aditional la contractul de asociere dintre cele douã institutii prin care se stipuleazã cã Primãria Orasului Simeria va face toate demersurile pentru achizitia terenului, obtinerea aprobãrilor, finantarea si constructia unui drum colector, pe sensul Deva-Simeria, necesar pentru asigurarea accesului autovehiculelor la sediile societãtilor comerciale din zonã. Noi vom  continua demersurile pe care ni le-am asumat aceastã zonã fiind una cu risc. Ne-am asumat sã rezolvãm aceastã situatie si ne vom respecta cuvântul dat”, a declarat Costel Avram. În ceea ce priveste stadiul proiectului, amintim cã a fost obtinut avizul de principiu de la Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Timisoara asupra unei solutii studiate, iar Consiliul Judetean Hunedoara va derula o procedurã de achizitie pentru studiile de teren si realizarea documentatiei de avizare a lucrãrilor de interventie (DALI). Dupã predarea documentatiei, vor fi derulate celelalte faze de proiectare si executie. Dacã procedurile de achizitie nu vor fi blocate sau întârziate, lucrãrile ar putea începe în primãvara anului viitor. În elaborarea studiului de solutie s-a avut în vedere asigurarea fluentei traficului rutier si siguranta pietonilor care traverseazã DN7 în aceastã zonã.
Biroul de presã