Guvernul Dãncilã, promite sprijin minerilor de sub pãmânt

Dupã o sãptãmânã de când stau sub pãmânt si protesteazã, minerii de la Paroseni si Uricani se încred din nou în Guvernul Dãncilã.
Imediat dupã ce au iesit de la întâlnirea ce a avut loc la Guvern, Laszlo Domokos, presedintele Sindicatului Huila, din cadrul Societãtii Nationale de Închideri de Mine a spus cã li s-a promis cã se cautã solutii, iar miercuri, în sedinta de Guvern ar putea sã fie adoptatã hotãrârea ce prevede  veniturile de compensare.
„La întâlnire a participat si Viorica Dãncilã si ministru Teodorovici si mai multi ministri si secretari de stat, iar concluzia este cã se va gãsi o solutie ca pânã miercuri, în sedinta de Guvern sã fie adoptatã hotãrârea care prevede acordarea veniturilor de completare pentru minerii de la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului, care azi (n.r. luni 4 noiembrie) sunt în cea de a VII-a zi de proteste. Asta,, desigur, dacã nu picã Guvernul Dãncilã”, a spus Laszlo Domokos, liderul sindical al minerilor care protesteazã.
De altfel, luni, ortacii au început cea de a saptea zi de proteste, acesta fiind cel mai lung protest la care iau parte ortacii din Valea Jiului. Ministrul Teodorovici, însã, este acelasi care acum câteva luni a dat avizul negativ  pe ordonanta ce prevedea acordarea veniturilor în  completare timp de doi ani de zile, pentru minerii care se disponibilizeazã.  De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii sunt blocati sub pãmânt, iar o altã decizie era legatã de preluarea lor în conditii optime la Complexul Energetic Hunedoara, dacã nu se disponibilizeazã.
Diana Mitrache

8 comentarii la „Guvernul Dãncilã, promite sprijin minerilor de sub pãmânt

 • 4 noiembrie 2019 la 18:53
  Permalink

  daca nu ati aflat a cazut guvernul. deci, o noua teapa marca PSD

  Răspunde
  • 4 noiembrie 2019 la 19:07
   Permalink

   Si pnl le v-a da mhue nu teapa ! marca pnl ! fara Majuscula !!

   Răspunde
   • 4 noiembrie 2019 la 19:52
    Permalink

    pe cine votezi veorica? pe cei ce-ti dau teapa sau pe cei ce-ti dau mhue. cred ca-ti plac mai mult ultimii.

    Răspunde
    • 4 noiembrie 2019 la 20:38
     Permalink

     Alo, Domokokos.. las?-ne cu vr?jeal? PSD-ista!

     Răspunde
    • 5 noiembrie 2019 la 10:10
     Permalink

     nu votez gunoaiele din Romanika ..te las pe tine sa fii lingau’ de serviciu (noi astia )

     Răspunde
 • 5 noiembrie 2019 la 01:13
  Permalink

  Titlul corect al articolului esta
  Guvernul Dãncilã promite sprijin minerilor , de sub pãmânt
  Ce mult conteaza pozitia unei virgule ….

  Răspunde
 • 5 noiembrie 2019 la 11:12
  Permalink

  invatati voi sa faceti altceva…..lasati povestea cu mineritul……invatati o „meserie” invatati sa faceti si o alta activitate……….nu vedeti in ce hal sunteti ca zona…..100 de ani va trebe sa ajungeti din urma alte orase si alte zone din tara………in timp ce unii construiesc cladiri zgaraie nori ….in care angajatii in pauza de masa se relaxeaza in sali de sport sau in cafenele….voi traiti in „adancurile”pamantului ca vai de voi…..murdari ,bolnavi ,obositi,cu bani putini……vai de capul vostru……invatati „altceva” …….daca intelegeti cuvantul……probabil e prea „complicat de inteles „………alegerea va apartine……..

  Răspunde
  • 6 noiembrie 2019 la 17:18
   Permalink

   Fraierica …. De ce nu te gandesti ca NIMENI SI NICI UN PARTID DE LA GUVERNARE , nu a creat o alternativa viabila vis-a vis de zona ?
   Asa ca bea o gura de cianura si iarta pe mamicuta ta ca nu te-a omorat pe cand aveai capul cat cireasa ..

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.