Dacã ai peste 18 ani, locuiesti în Valea Jiului si pasiunea ta sunt fotografiile, atunci ai ocazia sã arãti cã esti cel mai bun.  Trebuie sã trimiti douã fotografii, cele mai bune ale tale si membrii Asociatiai Pro Parâng te vor premia. Concursul este lansat cu data de 1 noiembrie si oricine crede cã are ceva de arãtat o poate face. Înscrierea si trimiterea de fotografii se desfãsoarã între  1 – 24.11.2019; Urmeazã apoi selectarea  a 20 fotografii finaliste ce vor participa la expozitie;                Comunicarea pe media lista lucrãrilor si autori finalisti are loc între 28 – 30.11.2019, iar la final vom vedea Expozitia foto, jurizarea si premierea în data de 11.12.2019. „Fiind un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internationale a Muntilor, care se sãrbãtoreste la 11 decembrie, am considerat un bun prilej de a promova frumusetile oferite de masivele muntoase ce delimiteazã Valea Jiului. Deci sunt acceptate fotografii cât mai inedite cu peisaje din Masivul Parâng, Vâlcan, Retezat si Sureanu. Participantii trebuie sã trimitã pe adresa de e-mail pro-parang@personal.ro  maxim 2 fotografii în format digital, care trebuie sã se încadreze în tematicã. Fotografiile trebuie însotite de un titlu, locatia fotografiei si datele de contact ale concurentului (nume complet, adresa de domiciliu si nr. telefon sau e-mail). Participantii trebuie sã aibã drept de autor asupra fotografiilor trimise în concurs. Locul I primeste 300 de lei; Locul II – 200 lei si Locul III – 100 lei. Se vor acorda diplome, iar lucrãrile expuse vor fi oferite autorilor”, spune Cazimir Radvanschi, presedintele Asociatiei Pro Parâng, organizatorul competitiei.
Juriul este format din 5 persoane si fiecare va analiza independent lucrãrile (fãrã sã cunoascã datele  concurentului) având posibilitatea de a acorda de la 1 la 5 puncte.
Se va întocmi un clasament, iar primele 20 vor fi considerate finaliste.
Pentru mai multe informatii referitoare la concurs puteti trimite mesaje pe adresa de e-mail:  pro-parang@personal.ro  sau la telefon : 0744473933.
Acoperind aproximativ 22% din suprafata Pãmântului, muntii joacã un rol important spre o crestere economicã sustenabilã. Nu numai cã furnizeazã mijloace de subzistentã si asigurã un trai decent pentru 915 milioane de oameni care trãiesc la munte din întreaga lume, adicã 13% din populatia globalã, dar alte câteva milioane de persoane beneficiazã de pe urma acestei bogãtii naturale.
Diana Mitrache