8.000 de abonati cu aproximatie, sunt acum alimentati cu apã din statia de la Taia, care trateazã apa, dar are nevoie sã fie suplinitã, de foarte multe ori, de cea de la Jiet.
De aproape douã decenii nu s-au fãcut investitii aici, iar acum urmeazã sã fie implementat un proiect ce clar va face din acest obiectiv unul dintre cele mai bune de profil.  Din anii 2000, aici nu s-a mai fãcut nimic, angajatii lucreazã cu tehnologii  învechite, iar la orice ploaie mai puternicã, statia nu functioneazã cât sã asigure parametrii de calitate a apei, motiv pentru care este opritã.  Acest obiectiv are sute de ore de oprire pânã acum, ore care nu au fost resimtite neapãrat de populatie, dar nevoia de reabilitare este una iminentã. „Statia Taia a fost pusã în functiune în anul 1976, iar de atunci si pânã acum a suferit un singur  proces de asa-zisã reabilitare, la nivelul anilor 2000, când am reusit cumva sã îi dãm viatã. Spun asta, cã atunci în anii 2000, s-au reabilitat filtrele de nisip si tot ce însemnau vanele de actionare a armãturilor.  Plus, s-a schimbat putin tehnologia de utilizare a reactivilor si de tratare a apei. Dar, atunci, foloseam acelasi reactiv, sulfatul de aluminiu, combinat cu  var, nu sulfatul de aluminiu plãci, care ne fãcea  probleme”, a spus  Cristian Ionicã, managerul SC Apa Serv Valea Jiului, Nu a fost reabilitatã în anii anteriori nicio altã instalatie si acum putem vorbi despre o uzurã si fizicã si moralã a instalatiilor de aici.
„Odatã cu finalizarea POS-ului prin care stim  cã s-au extins retelele de apã si a fost necesarã reabilitarea acesteia. Dupã toate studiile pe care le-am fãcut aici si succesul de la statia Jiet, care a mers foarte bine, indiferent de turbiditatea apei, avem certitudinea cã si aici va fi bine. Odatã cu semnarea contractului în iunie 2019, putem spune cã s-a început lucrul si aici. E un contract ce dureazã  3 ani de zile. În prima  parte va fi proiectarea, apoi executia, iar la final cu implementarea noului proiect, totul se va schimba în totalitate”, a mai adãugat Cristian Ionicã.  În proiectul de 90 de  milioane de euro, semnat la Petrosani de ministrul Rovana Plumb vor fi  reabilitate douã statii de tratare: cea de la Taia  si cea de la Zãnoaga, iar specialistii spun cã totul va fi modernizat.
Diana Mitrache