Viitorul ministru al Energiei: “Vom încerca sã gãsim solutii pentru a nu închide minele de cãrbune”

Virgil Popescu este propunerea Partidului National Liberal pentru portofoliul de la Ministerul Economiei si Energiei. Acesta a spus la audieri cã va încerca sã gãseascã solutii pentru a nu închide minele de cãrbune.
“Dacã existã posibilitatea ca minele sã nu fie închise, este evident cã vom gãsi aceste solutii si vom tine minele deschise. Nimeni nu vrea sã închidã minele, sã creeze  probleme oamenilor de acolo”, a spus Virgil Popescu, ministrul propus al Economiei si Energiei.  Un parlamentar i-a expus ministrului propus al Economiei si Energiei situatia Complexului Energetic Hunedoara. Virgil Popescu a subliniat cã termocentrala de la Mintia ar trebui sã treacã pe gaz.  “Stiu bine situatia de la Hunedoara si chiar m-am întâlnit cu liderul de  sindicat de acolo si am avut o discutie. Acum douã sãptãmâni am avut în comisie OUG 60 si am depus un amendament ca si societãtile aflate în insolventã sã poatã  beneficia de aceastã  ordonantã. Practic,  acum s-a cerut insolventa voluntarã, reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara si dacã nu aveam ordonanta în plenul reunit, Hunedoara nu putea beneficia de aceastã ordonantã prin care practic se salveazã producãtorii de energie electricã. La Hunedoara, cu centrala de la  Paroseni nu avem  probleme, iar la Mintia ar trebui ca productia de energie sã fie pe bazã de gaz”, a spus ministrul desemnat al Economiei si Energiei.  Virgil Popescu,  ministrul desemnat al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a primit aviz favorabil cu un vot covârsitor în comisiile reunite ale Parlamentului (31 pentru, 9 abtineri si doar 7 contra).
Cosmin BACIU

7 comentarii la „Viitorul ministru al Energiei: “Vom încerca sã gãsim solutii pentru a nu închide minele de cãrbune”

 • 31 octombrie 2019 la 20:04
  Permalink

  singura solutie trecerea pe gaz a paroseniului si mintia dar pana atunci inchise

  Răspunde
  • 31 octombrie 2019 la 20:46
   Permalink

   Bai Gaga ,tu ?tii ce presupune tehnic,trecerea de la carbune pe gaz metan a unei termocentrale ?Inainte de a expune o parere informeaza-te inainte,altfel intri in categoria celor cu-n neuron !

   Răspunde
   • 1 noiembrie 2019 la 04:53
    Permalink

    Da tu stii? Simt din spusele tale ca nu prea. Lamureste-ne in cateva cuvinte. Repede ne dam seama. Daca te incurci, te ajut eu. Uite, spre exemplu la Mintia nu trebuie facut nimic sa treci grupurile pe gaz pentru ca a fost proiectata sa poata functiona si doar pe gaz la sarcina nominala. Tehnic vorbind. Mai departe spune-ne tu ce trebuie facut.

    Răspunde
  • 1 noiembrie 2019 la 10:46
   Permalink

   BLAH , BLAH , BLAH !!! PLEACA AI NOSTRI VIN AI NOSTRI !! O MARE MHUEEE !!

   Răspunde
 • 1 noiembrie 2019 la 14:01
  Permalink

  In alt articol, viitorul ministru afirma ca CEO trebuie sa treaca pe regenerabile.Am citit si propunerea fata de CNH.Din pacate se vede ca nu a stat de vorba cu oameni care cunosc problemele atat la CEO dar mai ales la CNH si slava DOMNULUI mai sunt in zona.Sper ca discutiile pe care le-a avut sa nu fi fost numai cu baietii destepti care fac naveta intre Bucuresti si Bruxelles cu diurne de 300 euro/zi si nu au vazut o mina de carbune sau o centrala functionand pe carbune in viata lor.Imi permit sa-i sugerez dlui viitor ministru, daca va fi investit, sa se ocupe de trecerea iernii 2019-2020 si sa lase rezolvarea problemelor de la CNH si CEO pentru dupa 01.04.2020.Nu ar fi rau daca are timp, sa faca o deplasare in Polonia sa cunoasca pozitia guvernului polonez, fata de strategia UE pe carbune.

  Răspunde
 • 1 noiembrie 2019 la 22:09
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 3 noiembrie 2019 la 11:04
  Permalink

  montati-va centrale de ap numai stati cu mana intansa la stat ,gata s-a zis cu moka apa calda si caldura

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.