Patriarhia Românã îndeamnã la rugãciune si calm în ceea ce priveste  canonizarea pãrintelui Arsenie Boca.  Patriarhia Românã informeazã cã a fost aprobatã transmiterea acestei propuneri Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfintilor români. Aceastã comisie va invita  specialisti din diferite domenii de competentã sã redacteze referate privind canonizarea pãrintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de picturã bisericeascã si de disciplinã monahalã.
„Pânã la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe recomandã clericilor si credinciosilor – indiferent dacã sustin canonizarea sau se opun acesteia – sã astepte cu rugãciune si rãbdare rezultatul final al  subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivã a persoanei pãrintelui Arsenie Boca, cât si denigrarea lui. Canonizarea sfintilor fiind un proces anevoios, nu se face în pripã sau sub emotii de moment, mai ales când este vorba despre  persoane trecute de curând la Domnul, iar mãrturiile prezente despre acestea sunt contradictorii”, a informat Patriarhia Românã.
Mai mult, urmeazã a fie studiate si documentele de la CNSAS pentru a fi prezentatã activitatea lui Arsenie Boca în perioada 1945 – 1989.  Procedurile pentru canonizarea pãrintelui Arsenie Boca au început în anul 2016.
Cosmin BACIU