Promisiunea fãcutã de autoritãtile judetene în primãvara acestui an a fost onoratã! Aparatul de imagisticã prin rezonantã magneticã nuclearã a fost instalat la Spitalul Judetean din Deva si este functional. În perioada imediat urmãtoare, aparatul RMN va trece printr-o serie de teste, obligatorii la punerea în functiune.
Joi, 31 octombrie 2019, a fost inaugurat aparatul de imagisticã prin rezonantã  magneticã nuclearã (RMN) din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã din Deva. Aparatul RMN va functiona în spatiul situat la parterul clãdirii principale. Initiativa de a aduce la Spitalul Judetean de Urgentã din Deva un aparat RMN a apartinut fostului presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, care a început în 2016 demersurile pentru achizitia acestuia. Astfel, aparatul RMN a fost achizitionat de Guvernul României prin Ministerul Sãnãtãtii în baza unui acord încheiat cu Banca Mondialã. Valoarea echipamentului care va functiona la Deva este de 3.750.000 lei.
„Eu vã mãrturisesc cã am emotii. În 2016, când eram presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, domnul Bobora era vicepresedinte, vãzând ceea ce se întâmplã în tarã, vãzând cã spitalul din Deva nu a avut RMN, cu curaj, alãturi de medicul Ioan Demeter, am venit cu ideea sã ne zbatem ca judetul Hunedoara sã aibe aceastã dotare. Unii mã criticau, cã Nistor vorbeste utopii. Sunt convins cã toate cadrele medicale sunt mândre cu ceea ce au acum în spital. N-am cãutat sã-mi fac palate, hoteluri sau sã creez facilitãti copiilor mei, ci am cãutat solutii pentru oameni”, a declarat Laurentiu Nistor, deputat, fost presedinte al CJ Hunedoara.
„Ce vedeti aici este un  succes la care au contribuit cu mare pondere Guvernul României si Consiliul Judetean Hunedoara, ca si coordonator al activitãtii Spitalului Judetean de Urgentã din Deva, care s-a implicat pentru ca acest aparat sã functioneze ireprosabil. Este o realizare de exceptie care va continua cu Radioterapia, cu USTACC-ul, cu reparatiile capitale. Vrem sã demonstrãm cã SJU rãmâne ceea ce a fost si pânã acum, un spital de referintã nu numai pentru judetul Hunedoara”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, presedintele CJ Hunedoara. Prin realizarea acestei investitii, se creste semnificativ nivelul actului medical,  asigurând investigatii de înaltã performantã.
„Este o zi importantã,  inaugurãm aparatul RMN. Aparatul este unul de valoare si ne va ajuta pentru stabilirea diagnosticelor”, a declarat Daniela Lidia Rosca, manager interimar al SJU Deva. Structura functionalã a  spatiului în care a fost instalat aparatul RMN cuprinde:  cabinet investigatii RMN, cabinã de comandã, spatiu pentru pregãtirea pacientilor, spatiu pentru pregãtirea pacientilor minori (care cuprinde o încãpere pentru anestezie  generalã si pentru trezire), salã de asteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical si un spatiu de  depozitare pentru produsele farmaceutice.
Cabinetul de investigatii a fost amenajat de cãtre  furnizorul de echipamente cu materiale specifice care asigurã protectia electrostaticã, lucrãrile executate fiind finantate cu fonduri din bugetul judetului Hunedoara.
Biroul de presã