Fotbal juniori / ACS Scoala de Fotbal ”Damian Militaru” start bun în Interliga

Douã competitii de fotbal la juniori, trofeul ”Gh-Ola” (gr. 2010) si ”Gh. Ene” (gr. 2011), lansate de FRF în acest an, au demarat si la nivelul judetului Hunedoara sub genericul Interliga de Iarnã.
Astfel Sc. De Fotbal ”Damian Militaru” Petrosani a luat un start bun în grupa a 2-a în prima etapã la Hunedoara 29 octombrie cu douã victorii: 7-2 cu Stars Academy Cãlan si 4-3 cu CS Hunedoara, golgeter fiind Ianis Simota, autor a 4 goluri. Astãzi, vineri 1 nov. 2019, de la orele 11:30 petrosenenii vor juca împotriva celor de la CFR Simeria. La trofeul ”Gh. Ene”, grupa 2, din cauze medicale, Sc. de Fotbal ”D. Militaru” nu a putut fi prezentã, miercuri 30 octombrie la Hunedoara, pierzând la ”masa verde”, cele douã jocuri cu Cãlanul si Hunedoara.
Cine au fost Ola si Ene?
Cele douã competitii poartã numele a doi reputati antrenori Gheorghe Ola (1928-1995) fost  jucãtor la Sportul Studentesc si Muresul Tg. Mures, numele sãu fiind legat de un titlu european, ca antrenor al nationalei de juniori, în 1962. A fost si antrenor secund al Nationalei României la JO 1964 din Japonia, apoi antrenor federal la juniori. Gheorghe Ene (1937-2009) consacrat ca fotbalist sub numele Ene II, a fost golgeterul României în 1958-1959 cu 17 goluri marcate pentru Rapidul Bucuresti. În editia 1976-1977 si 1978-1979 a fost antrenor la Jiul Petrosani.
Ce mai fac echipele din Valea Jiului?
Acum la început de noiembrie situatia juniorilor din Valea Jiului se prezintã cam asa: La juniori U17 dupã sase etape, într-o grupã cu 4 echipe, ACS Scoala de Fotbal Damina Militaru este pe locul 2, Universitatea Petrosani pe ultimul loc cu zero puncte din patru  meciuri. La juniori U15, grupa 3 Hunedoara U15 dispune de sase echipe, aici ACS Scoala de Fotbal Damian Militaru Petrosani are 10 victorii din 10 meciuri, dominând clar competitia, 59-3 la golaveraj, pe ultimul loc aflându-se Sporting Lupeni, doar cu o victorie…

La juniori U13 se întrec 8 echipe din Valea Jiului si dupã 9 etape pe primele douã locuri (la fel ca si la U15) se aflã cele douã echipe din Lupeni, ACS Sorii Juniors (cu maximum de puncte din 8 meciuri) si aceeasi Universitatea Petrosani pe ultimul loc. În fine, la juniori U11, competitie cu numai 5 echipe, dupã 8 etape  conduce în clasament  ACS Scoala de Fotbal ”Damian Militaru” Petrosani, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri, ultimul loc fiind ocupat de Inter Petrila cu zero puncte. La finalul sezonului de toamnã vom face o analizã amplã a fenomenului  fotbalistic din Valea Jiului.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.