Partidul Poporului – Dan Diaconescu si-a prezentat, în cursul week-end-ului, candidatii din Valea Jiului la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. „Troica” este alcãtuitã din Haralambie Vochitoiu – candidatul la Senat în Colegiul Valea Jiului, Monica Iacob – Ridzi si Radu Cãlin Napãu, candidatii din Colegiile 5 (Petrila – Petrosani – Aninoasa), respectiv 4 (Vulcan – Lupeni – Uricani), la Camera Deputatilor.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi si primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel, prezenti la lansarea candidatilor PP-DD pentru Valea Jiului si-au exprimat explicit sprijinul pentru sustinerea candidaturii lui Haralambie Vochitoiu pentru Senatul României, respectiv al Monicãi Iacob-Ridzi pentru Camera Deputatilor. Prin gestul celor doi edili, extrem de apreciat în comunitãtile lor, sansele Monicãi Iacob-Ridzi si ale lui Haralambie Vochitoiu sunt tot mai mari.

Motivul pentru care a fost ales orasul din estul Vãii Jiului se datoreazã faptului cã doi dintre candidatii partidului lui Dan Diaconescu sunt originari de aici. „Noi nu am adus sã

candideze oameni din alte zone ale tãrii, aici, în Valea Jiului. Nimãnui nu-i va pãsa mai mult de viitorul Vãii decât nouã, celor originari din aceastã zonã, de aceea toti cei trei candidati ai PP-DD sunt de aici”, a declarat Haralambie Vochitoiu.

„Petrila este orasul în care am copilãrit si, pot sã spun cã în ultimii ani am reusit sã fac multe pentru acesta, de fapt pentru întreaga Vale a Jiului. De aceea, mi-as dori sã ajung la guvernare pentru a rezolva toate problemele acestei zone”, a spus si Monica Iacob – Ridzi.

La întâlnirea cu memrii si simpatizantii PP-DD din Petrila au fost prezenti si doi dintre

primarii localitãtilor din Valea Jiului. Este vorba despre Ilie Pãducel si Tiberiu Iacob – Ridzi. „Nimeni nu va reusi sã reprezinte mai bine interesele Vãii Jiului decât oamenii nãscuti aici”, au sustinut, la unison, primarii din Petrila si Petrosani.

Toti cei prezenti la întâlnirea de la Petrila au precizat cã formatiunea politicã pe care o reprezintã va fi una dintre surprizele competitiei electorale care va avea ca punct final data de 9 decembrie 2012. „PP-DD va fi surpriza plãcutã a alegerilor parlamentare din acest an. Eu, Haralambie Vochitoiu, împreunã cu echipa pe care o coordonez, avem promis tot sprijinul, dupã data de 10 decembrie, din partea conducerii partidului nostru, pentru a rezolva problemele Vãii Jiului. Vom câstiga alegerile dacã, toti cei care ne-am întâlnit azi aici, vom vorbi cu alti oameni si, în progresie aritmeticã, vor fi tot mai multi cei care vor vota cu PP-DD. Numai asa vom contribui la disparitia ciocoilor”, a spus Haralambie Vochitoiu.

„Am primit azi carnetul de partid, în orasul în care am copilãrit, si cred, cu tãrie, cã vom fi surpriza alegerilor si cel mai puternic partid din România. Spun acest lucru tinând cont de faptul cã USL este alcãtuitã din mai multe formatiuni politice, la fel si ARD, în timp ce Partidul Poporului este singur. Cred, totodatã, cã viitoarea campanie electoralã va fi cea mai durã de pânã acum. Sustin acest lucru având în vedere înversunarea oamenilor politici”, a precizat si Monica Iacob – Ridzi.  Dacã vor fi alesi, reprezentantii PP-DD au precizat cã se vor ocupa de rezolvarea mai multor probleme ale locuitorilor din Valea Jiului. Printre acestea se numãrã: crearea unor noi locuri de muncã, scãderea pretului apei potabile, redeschiderea spitalului din Petrila sau „resuscitarea” Companiei Nationale a Huilei, despre care Vochitoiu a precizat cã, în prezent, reprezintã „bãtaia de joc a bãietilor destepti care au sugativat-o si au muls-o”.

Mircea Nistor