Parlamentul a aprobat scindarea CEH. Ce urmeazã?

Complexul Energetic Hunedoara se va împãrti din nou în douã entitãti.
Una va fi Complexul Energetic Valea Jiului, care, cel mai probabil, va purta acest nume si va cuprinde minele din Valea Jiului, Termocentrala Paroseni si Sucursala PrestServ, unde sunt salvatorii minieri, iar a doua va fi reprezentatã de Termocentrala Mintia. Actul normativ a trecut în plenul Parlamentului la începutul acestei sãptãmâni, iar de acum nu mai este decât o formalitate ce va intra rapid în linie dreaptã. De altfel, liderii minerilor din Valea Jiului asteptau acest moment pentru cã, spun ei, este un avantaj.
„Ordonanta 60 a fost votatã în plen si  a trecut. Au votat pentru cei din PNL, PSD si ALDE. De aici va urma drumul spre presedintele României, care va trebui sã promulge actul normativ. Este un lucru pe care îl asteptam”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH. Totusi, cei care urmeazã sã preia Mintia vorbesc despre un termen ceva mai îndepãrtat decât finele acestui an.
„Consiliul Judetean Hunedoara a trimis la  Ministerul Energiei intentia de a prelua Mintia, dar asta  dupã ce va fi rezolvatã separarea din CEH. Nu înseamnã cã, dacã a trecut de plen, Ordonanta 60, de a doua zi lucrurile se si întâmplã. De altfel, nu cred cã din aceastã iarnã Mintia va fi  preluatã de CJH, cã dureazã”, a adãugat Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.
Complexul Energetic Valea Jiului se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce Termocentrala de la Mintia va ajunge în  custodia Consiliului Judetean Hunedoara. Cãrbunii din  Valea Jiului vor  ajunge la Paroseni si, nu este exclus sã fie directionati si spre Mintia. Pânã atunci, însã, entitatea  energeticã de la Mintia a si fãcut  probe cu cãrbune din indonezia, încercând astfel sã îsi asigure cumva independenta energeticã.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Parlamentul a aprobat scindarea CEH. Ce urmeazã?

 • 30 octombrie 2019 la 19:41
  Permalink

  Speram sa urmeze investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 30 octombrie 2019 la 23:26
  Permalink

  Mintia trece pe gaz, Valea Jiului se inchide !!

  Răspunde
 • 31 octombrie 2019 la 14:36
  Permalink

  valea jiului va fii ceea ce a fost inainte de deschideea minelor

  Răspunde
 • 31 octombrie 2019 la 15:48
  Permalink

  carbune din indonzia radioactiv .o sa bubuie cazanele la mintia

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.