Soarta termoficãrii din Petrosani devine mai incertã odatã cu posibila intrare în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara.
Dacã nici pânã acum nu exista vreo certitudine cã cei circa 2000 de abonati vor mai beneficia de agent termic, acum misterul se adânceste. Samuel Dioane, directorul general al CEH sustine cã decizia va fi luatã de administratorul judiciar, dacã se va declara insolventa.
“Rãmâne de vãzut ce va decide administratorul judiciar. Dar, în insolventã prioritatea este platã datoriilor. Un administrator judiciar nu va decide furnizarea agentului termic fãrã o certitudine în ceea ce priveste plata facturilor”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.
Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a decis sã cearã instantei declararea  insolventei societãtii ca urmare a deciziei Curtii de Apel Alba Iulia care a ridicat suspendarea executãrilor silite.  De altfel, încã de acum câteva  sãptãmâni, primarul municipiului Petrosani le recomanda abonatilor  sistemului centralizat de termoficare sã aibã în vedere si o sursã alternativã de încãlzire.
“Eu am spus de fiecare datã celor care mai sunt bransati la sistemul  centralizat sã aibã o mãsurã alternativã pentru a nu rãmâne în frig în aceastã iarnã”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului PetroSani în urmã cu circa o lunã de zile. La Petrosani mai sunt bransate în jur de 1500 de aparatamente din care iarna trecutã s-a furnizat si s-a facturat energie termicã la aproximativ 700 de apartamente si în jur de 150 de agenti economici.
Cosmin BACIU