Promovarea potentialului de investitii din Valea Jiului, / O prioritate pe agenda candidatului de deputat Constantin Brânduse

În mod evident, una din solutiile care pot asigura o dezvoltare temeinicã, din punct de vedere ec onomic si social, localitãtilor din Valea Jiului este reprezentatã de investitiile care pot fi atrase în regiune prin intermediul mecanismului Investitiilor Strãine Directe (ISD).

În acest sens, la nivelul Agentiilor de Dezvoltare Regionalã functioneazã un departament specializat tocmai în atragerea unor potentiali investitori strategici în zone cu potential de dezvoltare, asa cum este si Valea Jiului.

Candidatul ARD pentru functia de depitat în  Colegiul 4 Vest Valea Jiului (Vulcan-Lupeni-Uricani), dl. Constantin Brânduse, el însursi un investitor privat interesat de dezvoltarea comunitãtii din care face parte, spune cã acest Departament pentru Investitii Directe din cadrul Asociatiei de Dezvoltare Regionalã nu a fost suficient utilizat pânã acum de factorii de rãspundere de la nivelul Colegiului pe care-l reprezintã.

“Eu cred cã, dacã ar fi vrut cu adevãrat sã ajute Valea Jiului, dl. deputat Cristian Resmeritã ar fi putut sã aibã habar despre acest mecanism simplu, dar eficient, prin care pot fi atrasi investitorii strãini în localitãtile noastre. S-au pierdut însã 4 ani din cauza ignorantei celor care, doar o datã la 4 ani, vin si ne vorbesc despre locuri de muncã si despre proiecte de dezvoltare, fãrã sã mai facã însã nimic dupã ce se vãd în Parlament”, spune Brânduse.

Pentru a repara si aceastã gresealã, Brânduse a preluat initiativa de a mãrii reprezentarea în baza de date a Agentiei de Dezvoltare Regionalã Vest cu oferta Vãii Jiului pentru ISD (Investitiile Strãine Directe).

“În prezent, aceastã bazã de date include, în ceea ce priveste Colegiul de Vest al Vãii Jiului, doar câteva terenuri agricole sau pãsuni din Vulcan, Uricani sau Lupeni. Dacã avem însã în vedere cã informatiile din aceastã bazã de date a ARD ajung primele la Centrul Român de Comert Exterior, la Camerele de Comert bilaterale cu alte state sau la Ambasadele strãine, observãm cã acesta reprezintã poate cel mai eficient canal de informatii pentru potentialii investitori”, aratã candidatul ARD pentru camera Deputatilor, Constantin Brânduse.

În acest context, Brânduse spune cã este dispus sã asigure, ca deputat în Parlamentul României, acea interfatã necesarã a oraselor Lupeni, Vulcan si Uricani cu mediul de afaceri privat, cu investitorii puternici din  statele Comunitãtii Europene si din întreaga lume, inclusiv prin intermediul bazei de date de la Agentia de Dezvoltare Regionalã. (T.V.)

Advertisements