Un medic si o asistentã de pe ambulanta au fost rãniti în urma unui accident produs sâmbãtã dupã amiaza în Petrosani. Un sofer bãut a intrat în plin în ambulantã aflatã în misiune.

Accidentul a avut loc pe soseaua de centurã a Petrosaniului din vina unui sofer neatent care a intrat în plin în ambulantã. În urma impactului, medicul si asistenta care erau în misiune s-au ales cu rãni si au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluati de un alt echipaj de ambulantã.

Politistii spun cã vina e exclusivã a soferului care nu a oprit la stop. „Noi am fost solicitati prin 112 si ne-am deplasat imediat la fata locului.

Din cercetãrile efectuate a rezultat faptul cã soferul, care venea de pe un drum secundar si care avea stop, nu a acordat prioritate masinii salvãrii, care era în misiune cu semnalele luminoase si acustice pornite.

De pe echipajul de ambulantã, atât medicul, cât si asistenta au fost rãniti si au fost transportati la spital. În cauzã se întocmeste dosar penal conducãtorului auto care nu a acordat prioritate ambulantei si vor fi continuate verificãrile de cãtre Politia Rutierã”, a declarat agentul Cristian Radulea, Politia Rutierã Petrosani.

Bãrbatul care a intrat în plin în salvarea aflatã în misiune la Petrosani era bãut. Politistii au stabilit cã acesta a urcat beat la volan, iar acum îl cerceteazã pentru fapta sa. „Conducãtorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, în urma testului constatându-se cã soferul care nu a acordat prioritate prezenta  o alcoolemie de 0,33 mg/l, vapori de alcool în aerul expirat.

În continuare, cercetãrile vor fi efectuate de cãtre politistii din cadrul Biroului Rutier, în cauzã fiind întocmit dosar penal pentru vãtãmare corporalã”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Diana Mitrache