Defrisãrile din Parcul National Domogled-Valea Cernei au intrat, din nou, în atentia  jurnalistilor de la BBC.
Jurnalistii publicã o anchetã despre tãierile de arbori din pãdurile virgine. Acestia s-au aflat pe teren si au filmat cum arborii seculari sunt doborâti de drujbe.
”BBC relateazã astãzi pe larg despre violenta scãpatã de sub control din pãdurile României generatã de relaxarea deliberatã a Guvernului. Apãrãtorii pãdurii sunt bãtuti si chiar omorâti. 4 ani si jumãtate i-a luat procuraturii sã îi trimitã în judecatã pe bãtãusii care au încercat sã îl omoare pe Gabriel Pãun de la Agent Green, acesta reusind sã scape dar cu rãni grave”, aratã cei de la Agent Green.
Înfiintat în anul 1990, având administratie proprie începând cu anul 2003, Parcul National Domogled-Valea Cernei este situat în sud-vestul României si se întinde pe suprafata a 3 judete, si anume: Caras-Severin, Mehedinti si Gorj. Parcul National Domogled-Valea Cernei se aflã situat în estul judetului Caras-Severin, ocupând suprafata de 23 185 ha si în vestul judetului Mehedinti ocupând suprafata de 8 220 ha si respectiv în vestul judetului Gorj cu o suprafatãa de 29 806 ha. Din punct de vedere geografic, Parcul se întinde peste bazinul râului Cerna, de la obârsie pânã la confluenta cu râul Belareca, peste masivul Muntilor Godeanu si al Muntilor Cernei pe versantul drept si respectiv Muntilor Vâlcanului si Muntilor Mehedinti pe versantul stâng.
Cosmin BACIU