Mai bine mai târziu decât niciodatã. Este sintagma folositã de administratorul Judetului Hunedoara Costel Avram, cu privire la situatia în care s-a ajuns pe DN 7A, drumul ce leagã Valea Jiului, de Vâlcea, prin cel mai frumos defileu, ce trece prin dreptul statiunii de schi Voineasa.  Si, ne mai spun cei ce ne reprezintã în forul judetean, cã acest drum va fi întretinut, iar acum se fac reparatiile necesare, cât mai tine vremea cu drumarii.
„Chiar dacã vara au circulat turistii pe un drum rãu, mai bine mai târziu decât niciodatã, cã acum se reabiliteazã drumul. Pânã la limita cu judetul Vâlcea, DRDP Timisoara se ocupã de întretinerea lui. Nu va fi drum închis în aceastã iarnã si va fi întretinut de judetul Hunedoara”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Directia Regionalã de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara a început lucrãrile de reparatii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judetului Hunedoara. Anuntul fãcut de drumari si mult asteptat de toti cei care se gîndesc  sã tranziteze aceastã rutã în  urmãtoarea perioadã,  a fost fãcut la începutul acestei luni. Pentru desfãsurarea traficului rutier în conditii de sigurantã a fost construit un zid de sprijin pe albia râului Jiet, iar în aceastã perioadã s-au fãcut o serie de lucrãri de reparatii cu mixturã asfalticã. De asemenea, în zona în care drumul este neasfaltat, au fost executate lucrãri de  reprofilare si va fi adãugatã piatrã.
Drumul, unul de interes public, va fi si întretinut de CNAIR Timisoara pe timpul iernii  si drumarii spun cã, în bugetul anului viitor vor prinsi cel mai probabil, banii de reparatii.  Lucrãrile ar trebui sã se desfãsoare în 4 puncte si vor avea loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, dacã nu se va decide sã treacã la Timis.
Lucrãrile ar trebui  sã fie executate de Straco Grup. Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã lucrãrile trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si sã se finalizeze un an mai târziu.
Diana Mitrache