Situatie alarmantã la CEH. Conturile executate pentru o datorie colosalã

Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în situatia în care poate fi executat pentru  ajutorul de stat primit ilegal si, ca urmare, activitatea ar putea fi oricând opritã.  Sunt în pericol salariile angajatilor si activitatea cu totul ar putea sã se opreascã. Liderii minerilor au cerut întrunirea de urgentã a Consiliului de Administratie si se asteaptã o solutie  salvatoare. În caz contrar, nimeni nu poate garanta cã minerii nu vor iesi în stradã.
„Noi pânã acum eram apãrati de aceastã hotãrâre ce nu permitea creditorilor nostri sã ne execute  conturile. De marti, aceastã protectie a fost ridicatã si din acest moment conturile CEH pot fi executate. Am cerut o întâlnire cu directorul general si am discutat si cu secretarul de stat Visan si urmeazã cã luni sau mati sã se întruneascã CA, ca sã adopte o serie de decizii cu privire la functionarea CEH”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Minerii cer ca administratia  sã gãseascã o solutie urgentã pentru plata salariilor minerilor, avansul fiind în discutie pânã la finele acestei luni. „Discutia este un pic mai complicatã, pentru cã ajutorul de stat, bani care vin pentru minele pe închidere, au anumitã protectie si n u pot fi executati. Vorbim de ajutorul de stat care reprezintã cam 60 de milioane de euro. Suma este extraordinarã pentru CEH. Eu i-am cerut directorului general sã asigure plata drepturilor salariale si plata furnizorilor, ca sã nu blocheze activitatea”, a mai spus liderul sindical.
Complexul Energetic Hunedoara mai are doar o micã sansã de a nu se bloca, iar aceasta este intrarea în insolventã, asa cum s-a mai întâmplat pânã acum de câteva ori. „Dacã situatia rãmâne asa, din discutiile pe care le-am avut si din toate variantele analizate, se pare cã e singura solutie”, a conchis Câmpean.  Liderii minerilor spun cã acum este în pericol orice activitate a colosului industrial si se pune grav inclusiv  problema producerii energiei electricã sau a celei termice, cã tot vine frigul. În plus, dacã minerii nu îsi vor primi salariile din lipsã de lichiditãti, nimeni nu stie cât va dura pânã la declansarea unei greve generale.
Diana Mitrache

14 comentarii la „Situatie alarmantã la CEH. Conturile executate pentru o datorie colosalã

 • 24 octombrie 2019 la 19:11
  Permalink

  cat timp sunt bani la bugetul statului nu ne facem probleme

  Răspunde
  • 26 octombrie 2019 la 20:27
   Permalink

   si bugetul de stat este un sac fara fund? v-au mintit mereu ca sunt bani ca sa va manipuleze. De ce sunt obligati romanii sa plateasca furtul unora din companiile de stat? cat credeti ca vor mai accepta cei care cotizeaza la bugetul de asigurari sociale din buzunarul propriu, cei carora statul romannu le taie un leu din datorii spre deosebire de CEH care este o gaura neagra a economiei?

   Răspunde
 • 24 octombrie 2019 la 20:12
  Permalink

  Cred ca va fii BAI MARE daca infometeaza Valea Jiului !

  Răspunde
  • 27 octombrie 2019 la 10:02
   Permalink

   cred ,o sa fie obliati sa munceasca

   Răspunde
 • 24 octombrie 2019 la 20:24
  Permalink

  Pai de ani de zile va tot spune unul pe aici ca trebuie investitii,ca sa fie ,,rentabila” huila din Valea Jiului!Daca nu il ascultati,asa va trebuie!

  Răspunde
 • 24 octombrie 2019 la 21:59
  Permalink

  Tot timpul au fost bagati la inaintare minerii iar in spatele lor o multime de hoituri care manca bani CEH, pensionari angajati ca manechine de partid.Pune-ti parul pe mizeriile din curtea voastra ca aveti salarii de milogi iar unii nu mai incap pe usa din cauza cardurilor grase.

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 11:10
  Permalink

  Care mineri sa iasa in strada ? Ce mai sunt mineri in valea jiului ???!!!

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 12:21
  Permalink

  lasa ba ca vin liberalii si il numesc pe Nica director general si o sa curga lapte si miere la CEH. Ca doar saracu se plictiseste acasa in pensie si nu are stare si scrie numai bazaconii pe facebook probabil a intrat in menopauza saracu.

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 16:12
  Permalink

  ce investiti ca cu complexu si mai ca lau ingropat ie tine minele pe inchidere in spate pe hoiturile de la livezeni

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 17:45
  Permalink

  Incercati sa scoateti pensionarii afara din CEH

  Răspunde
 • 25 octombrie 2019 la 18:06
  Permalink

  astia sunt lingai nu sunt mineri,minerii au fost o data

  Răspunde
 • 26 octombrie 2019 la 15:24
  Permalink

  Scoateti cadavrele alea de pensionari afara din C.N.H. dar faceti o exceptie; pe nacajitul ala de Brinzan, mai tineti-l un timp, asa, vreo 3-4 ani, ca are rate la B.E.J. Pupeza Elena, trebuie sa-i dea un miliard !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.