Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în situatia în care poate fi executat pentru  ajutorul de stat primit ilegal si, ca urmare, activitatea ar putea fi oricând opritã.  Sunt în pericol salariile angajatilor si activitatea cu totul ar putea sã se opreascã. Liderii minerilor au cerut întrunirea de urgentã a Consiliului de Administratie si se asteaptã o solutie  salvatoare. În caz contrar, nimeni nu poate garanta cã minerii nu vor iesi în stradã.
„Noi pânã acum eram apãrati de aceastã hotãrâre ce nu permitea creditorilor nostri sã ne execute  conturile. De marti, aceastã protectie a fost ridicatã si din acest moment conturile CEH pot fi executate. Am cerut o întâlnire cu directorul general si am discutat si cu secretarul de stat Visan si urmeazã cã luni sau mati sã se întruneascã CA, ca sã adopte o serie de decizii cu privire la functionarea CEH”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Minerii cer ca administratia  sã gãseascã o solutie urgentã pentru plata salariilor minerilor, avansul fiind în discutie pânã la finele acestei luni. „Discutia este un pic mai complicatã, pentru cã ajutorul de stat, bani care vin pentru minele pe închidere, au anumitã protectie si n u pot fi executati. Vorbim de ajutorul de stat care reprezintã cam 60 de milioane de euro. Suma este extraordinarã pentru CEH. Eu i-am cerut directorului general sã asigure plata drepturilor salariale si plata furnizorilor, ca sã nu blocheze activitatea”, a mai spus liderul sindical.
Complexul Energetic Hunedoara mai are doar o micã sansã de a nu se bloca, iar aceasta este intrarea în insolventã, asa cum s-a mai întâmplat pânã acum de câteva ori. „Dacã situatia rãmâne asa, din discutiile pe care le-am avut si din toate variantele analizate, se pare cã e singura solutie”, a conchis Câmpean.  Liderii minerilor spun cã acum este în pericol orice activitate a colosului industrial si se pune grav inclusiv  problema producerii energiei electricã sau a celei termice, cã tot vine frigul. În plus, dacã minerii nu îsi vor primi salariile din lipsã de lichiditãti, nimeni nu stie cât va dura pânã la declansarea unei greve generale.
Diana Mitrache