Copiii de la centrul de plasament din Lupeni au vizitat cele mai importante obiective ale capitalei. Asociatia Copii pentru Viitor Lupeni în parteneriat cu Centrul de Plasament Lupeni a organizat în perioada 21 – 22 octombrie o vizitã tematica în Bucuresti, pentru copiii si tinerii din Centrul de Plasament.
“Ne-am dorit ca prin activitãtile propuse sã îi aducem pe copii si tineri mai aproape de culturã si istorie. Am început cu o vizitã la Palatul Parlamentului, unde am avut parte de o micã lectie de democratie, apoi am vizitat Ateneul Roman si am aflat despre istoria acestui important edificiu al Capitalei. Am ajuns si în culisele Teatrului National Bucuresti, unde tocmai se amenaja scenã pentru una din piesele aflate în programul Festivalului National de Teatru si am aflat despre cum se organizeazã spectacolele, câti oameni si câtã muncã este în spatele acestor evenimente”, a spus Anca Iordãnescu, reprezentantul Asociatiei Copii pentru Viitor.
A doua zi a fost rezervatã o vizitã la Palatul Cotroceni unde copiii au aflat despre domnia lui Alexandru Ioan Cuza, regi si regine, stiluri arhitecturale si de decor. Cei mici s-au întâlnit si cu Cristian Hrubaru, dar au  vizitat si culisele Operei Comice pentru Copii.
“Dupã muncã si distractie – turul radiourilor – Rock Fm, Kiss FM, gazda noastrã fiind nimeni altul decât Cristi Hrubaru.  Nu puteam sã încheiem turul cultural prin capitala tãrii fãrã sã intrãm si prin culisele Operei Comice pentru Copii, unde am fãcut si un mic joc de rol – am fost pentru putin timp, membrii în Consiliul Director si ne-am consultat cu privire la ce fel de povesti sã fie puse în scena în stagiunea viitoare”,  a mai spus sursa citatã.
Cosmin BACIU