Militari din opt judete participã în aceste zile la un exercitiu de pregãtire derulat pe lacul Cincis de lângã Hunedoara.
Echipele de scafandri au fost alertate în ”poligonul” de la Cincis, pentru o interventie realã. Militarii au fost chemati în judetul Sibiu, pentru cãutarea în apele Oltului a unei persoane implicatã într-un accident rutier pe DN7. Autoturismul a plonjat în râu. Un echipaj format din sapte scafandri din cadrul inspectoratelor din Hunedoara, Cluj, Dolj si Constanta au plecat în misiunea de cãutare din judetul Sibiu.
Accidentul grav la care a fost solicitat echipajul s-a petrecut miercuri dimineata, pe DN1. Un autotren a lovit un cap de pod  si a luat foc. În cabina TIR-ului se afla soferul si un pasager de 27 de ani. Acesta a sãrit din cabinã, în Olt, si n-a mai iesit din apã. Pentru cãutarea sa a fost cerut  sprijinul a douã echipaje de scafandrii aflati la Hunedoara.Scafandrii militari din sase inspectorate judetene participã, în aceastã perioadã la un antrenament complex organizat de ISU Hunedoara.
„Terenul” de pregãtire este lacul de acumulare Cincis. Astfel, la Cincis se aflã echipe de scafandrii de interventie  din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgentã Arad, Alba, Timis, Bihor, Cluj, Dolj, Constanta si Hunedoara, care participã, pânã la sfârsitul sãptãmânii, la un antrenament de scufundare în care sunt testate procedurile de salvare în mediul acvatic. Scafandrii de interventie vor exersa desfãsurarea unor actiuni complexe si eficiente în conditii dificile pe timp de zi sau noapte. ”Perfectionarea lucrului în echipã dar si îmbunãtãtirea capacitãtii fizice la efort a participantilor sunt principalele obiective ale antrenamentului de pe lacul Cincis, informeazã ISU Hunedoara. Un astfel de antrenament a fost organizat si în toamna anului trecut, tot la Cincis.
Maximilian Gânju