Proiectul de lege initiat de senatorul Cristian Resmeritã, prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani, a primit  AVIZ FAVORABIL de la Consiliul Economic si Social

Locuitorii Vãii Jiului ar putea iesi la pensie cu 2 ani mai repede. Proiectul de  lege initiat în luna  septembrie de senatorul Cristian Resmeritã, prin care se reduce cu 2 ani vârsta de pensionare a celor care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani, a primit AVIZ FAVORABIL de la Consiliul Economic si Social.
“Prin avizul favorabil primit de la Consiliul Economic si Social, am mai fãcut astfel un pas important pentru cã Proiectul de lege prin care se reduce cu 2 ani vârsta de pensionare, sã devinã realitate, el este foarte important pentru toti oamenii din Valea Jiului. Sper cã noul Guvern PNL care urmeazã sã fie instalat, sã înteleagã importanta acestei Legi pentru locuitorii din Valea Jiului, sã o sustinã si sã o punã în aplicare”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.
Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii acestora sã poatã beneficia de pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente.

”Propunerea  legislativã vizeazã doar persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în Valea Jiului – Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa si Uricani – precum si persoanele care au desfãsurat activitãti în zona mentionatã timp de minimum 30 de ani consecutiv. Initiativa legislativã este justificatã si de faptul cã  persoanele care au lucrat efectiv în exploatatiile miniere, au fost expusi ani la rând noxelor si pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scãzut semnificativ speranta de viata”, a mai  subliniat parlamentarul de Valea Jiului. În octombrie 2017, Senatul României a votat propunerea legislativã initiatã de senatorul liberal Eleonora-Carmen Hãrãu pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, acesta fiind votat si de senatorii PSD ai judetului Hunedoara.  În Camera Deputatilor însã, demersul pare sã se fi  blocat, iar senatorul Cristian Resmeritã a venit cu un nou proiect de reducere a vârstei de pensionare pentru locuitorii Vãii Jiului.

8 comentarii la „Proiectul de lege initiat de senatorul Cristian Resmeritã, prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani, a primit  AVIZ FAVORABIL de la Consiliul Economic si Social

 • 22 octombrie 2019 la 19:51
  Permalink

  Felicitari si succes spre finalizare ! Acum se va vedea daca PNL-ului ii pasa de cetateni Vaii Jiului .

  Răspunde
 • 22 octombrie 2019 la 20:26
  Permalink

  Ce este…este ! . Mi-as mai dori ceva 🙂 ))) . Sa apuc ziua in care la urne sa pot vota omul si nu intreg partidul. Adica liste uninominale . Se poate ? 🙂 )))

  Răspunde
 • 23 octombrie 2019 la 09:27
  Permalink

  Intrebarea mea este daca cei care se pot pensiona actualmente la 45 de ani vor beneficia de acest proetc si isi vor putea depune dosarul la 43 de ani?

  Răspunde
 • 23 octombrie 2019 la 11:30
  Permalink

  Eu zic sa ne pensionam imediat dupa liceu! Ce sa mai lalaim? Eu cred ca va felicitati ca prostii intre voi. tara e decimata din pdv al fortei de munca. Cineva trebuie sa si munceasca si asta reduce varsta de pensionare.
  Bai fraierii neamului: cine o sa va plateasca pensiile voastre de putori tinere? Cine?

  Răspunde
 • 23 octombrie 2019 la 18:34
  Permalink

  asta nu este proiectul psd ,dar ce sa faca si ei înainte de alegeri?….promit poate mai prind un mandat altfel sunt obliga?i s? cer?easc? mila la liberali

  Răspunde
 • 24 octombrie 2019 la 22:17
  Permalink

  Urmeaza sa promita si sa faca un proiect de lege ,,Pensii Speciale” pentru minerii care se inroleaza in PSD, asa ca fuga ca locurile sunt limitate.Vasilika Presedinte!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.