Mos Crãciun a venit mai repede de la Crucea Rosie

Strigãte de bucurie, aplauze si multe, multe zâmbete. Asa au fost primiti oaspetii care aduceau cadouri la grãdinitã, într-o zi obisnuitã de toamnã, dar care pentru cei mici a fost o adevãratã  sãrbãtoare. Cum altfel, pentru cã fiecare a vrut sã ia parte la despachetatul cadourilor.  Parcã a venit Mos Crãciun, asa a fost marti la una dintre grãdinitele din Cartierul Aeroport din Petrosani. Acolo sunt copii care nu au posibilitatea sã ajungã în magazine de profil, care vând cele mai noi jucãrii de pe piatã, iar pentru ei, Crucea Rosie a fãcut ca totul sã se petreacã la ei în clasã.
„Am venit cu jucãrii din partea Societãtii Nationale de Cruce Rosie, într-un parteneriat cu magazinele Noriel. Noi am primit jucãrii, care au fost virate în toatã tara, inclusiv la Petrosani si o parte din ele ajung aici, iar alata a plecat Lupeni, unde existã un centru pentru copii. Jumãtate  din jucãriile donate, vor ajunge acolo”, a spus Cristina Sârbu, presedinta Crucii Rosii Petrosani.
Sunt copii care poate nu primesc atât de des o jucãrie nouã, iar acesta a fost si motivul pentru care cadourile au ajuns la ei. Bucuria, însã, a fost nemãrginitã. „Am stabilit ca aici, la Grãdinita din Aeroport, sã fie donate aceste jucãrii noi, pentru copiii de aici si e o  initiativã mai mult decât binevenitã. Va fi  cumva, un preambul, cã urmeazã sã vinã si Mos Crãciun peste vreo douã luni ”, a adãugat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, venit sã participe la bucuria celor mici, ca voluntar.

A adus o masinã de gunoi performantã, iar jucãria a prins imediat la cei mici. În timp ce, dupã ce s-au asezat putin lucrurile, a ajutat un grup de fetite se asambleze un leagãn roz pentru pãpusi.
„Aici avem un numãr foarte mare de copii, în zona Aeroport si aici sunt mai multe situatii socio-economice ale  familiei, mai modeste. Nea-m gândit la acesti copii, pentru cã, avem bucuria sã anuntãm comunitatea noastrã cã, în anul acesta, am avut un numãr record de copii la grãdinitã”, a spus si Lucia Muntean, director Grãdinita PP3.
Numãrul de copii a crescut simtitor în Cartierul Aeroport, iar anul aceasta sunt grupe în care educatorii sustin cã au si câte 30 de copii. Este o bucurie pentru toti, atunci când primesc o jucãrie, iar acum,  la ei, parcã a venit Mos Crãciun. Fiecare a  participat la desfacerea cadourilor, fetitele au asteptat cu nerãbdare jucãriile pentru ele  si le-au si recunoscut din diverse reclame, în  timp ce bãietii, mânuiau masini de gunoi, ori alte utilaje, abia scoase din cutii.
Diana Mitrache

Advertisements