Autoritãtile locale din municipiul Lupeni au aplicat o amendã record pentru proprietarul unei constructii din statiunea montanã Straja. În cursul acestei zile Serviciul de Urbanism din cadrul Primãriei municipiului Lupeni a sanctionat cu amendã în valoare de 50.000 de lei o persoanã care detinea o constructie fãrã autorizatie în Statiunea montanã Straja.
În statiunea montanã Straja sunt peste 200 de constructii. Conform unui raport din anul 2016 al administratiei locale de la Lupeni, în munte sunt nu mai putin de 218 concesiuni. Din numãrul total al concesiunilor aproape jumãtate nu se încadreazã în normele legale.
Din cele 218 concesiuni, 102 nu corespund cu documentele. Cei 108 proprietari de cabane din statiune au depãsit cu putin sau cu foarte mult suprafata totalã de teren care le-a fost concesionatã. Pe alocuri sunt depãsiri de ordinul sutelor de metri pãtrati, iar nimeni nu a luat nicio mãsurã.
Pe parcursul anilor mai multe unitãti de cazare din statiunea montanã Straja au fost amendate în urma controalelor pe care cei de la Primãria municipiului Lupeni le-au efectuat. Mai mult decât atât si reprezentantii ISU au aplicat o serie de sanctiuni.
Cosmin BACIU