Zeci de pompieri, ai garzilor de interventie din Deva, Hunedoara, Orãstie, Petrosani, Brad, Totesti, Lupeni si Baru au actionat, în ultimele trei zile, pentru limitarea propagãrii si stingerea a 14 incendii de vegetatie uscatã.
Arderile s-au manifestat la vegetatia uscata de la marginea localitatilor Deva, Hunedoara, Hãrãu, Pestisu Mic, Simeria, Risculita, Zeicani, Lupeni,  Orãstie, Bãiesti si Cãstãu. In total, au fost afectate aproape 7 hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Pentru stingerea incendiilor s-a actionat cu echipamente specifice acestui tip de interventie si acolo unde terenul a permis s-a actionat cu autospecialele cu apa si spuma. Cel mai probabil, incendiile de vegetatie uscatã au fost generate de folosirea flãcãrii deschise în vederea igienizãrii terenurilor agricole.
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Hunedoara face apel la cetãteni în vederea respectãrii mãsurilor  specifice de prevenire a incendiilor. Arderea resturilor  vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fãrã obtinerea permisului de lucru cu foc si fãrã luarea mãsurilor pentru împiedicarea propagãrii focului la vecinãtãti, se sanctioneazã contraventional cu amenzi cuprinse între 1000 – 2500 de lei!