Aproape sãptãmânal, pe lângã cei care urcã bãuti la volan, este descoperit mãcar un sofer care conduce pe drumurile publice drogat si-i pune în pericol pe ceilalti participanti la trafic.
Astfel, în weekend-ul trecut, doi tineri au fost gãsiti pozitiv la testarea privind  consumul de substante stupefiante sau cu efect halucinogen. ”Politistii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Hunedoara, au depistat în trafic un tânãr în vârstã de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada George Enescu, din municipiul Hunedoara, care, în urma testãrii cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost  pozitiv”, informeazã IPJ Hunedoara. Tânãrul  a fost dus la spital, în vederea recoltãrii de probe de sânge si urinã, pentru stabilirea substantelor consumate.     Duminicã, un alt tânãr de 19 ani, tot din Hunedoara, a fost descoperit de politistii rutieri  conducând un autoturism prin municipiul de pe Cerna, iar în urma testãrii cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv. Tânãrul  a fost dus la spital  pentru a i se lua probe biologice în urma  cãrora se va afla ce substante a consumat.
Un alt tânãr de 28 de ani, din Hunedoara, a provocat un accident rutier dupã ce a condus bãut. Evenimentul a avut loc  în comuna Ilia, Sat Bretea Muresanã, pe drumul sãtesc spun politistii. Tânãrul a intrat cu masina într-un stâlp de curent electric aflat în dreptul unei case. Impactul a fost atât de puternic încât  stâlpul a fost rupt, însã soferul a avut noroc si a scãpat nevãtãmat.
Tânãrul a fost testat de politistii din Ilia cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arãtat cã avea o alcoolemie de 0,64 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Politistii l-au dus la  spital pentru recoltarea de probe biologice pentru a se stabilit cu exactitate ce alcoolemie avea. Cei doi soferi prinsi drogati cât si cel bãut sunt cercetati penal de cãtre politisti.
Maximilian Gânju