Confruntat cu un atac în presa localã, Rectorul Universitãtii din Petrosani, profesorul universitar dr. ing. Sorin Radu spune cã nu existã niciun fel de incompatibilitate între functia pe care o ocupã acum fratele sãu si domnia sa.
De altfel, acest lucru poate fi dovedit, spune reprezentantul scolii superioare de la noi, cu acte si subliniazã faptul cã, o astfel de situatie s-a mai întâmplat si cu ceva timp în urmã, însã, atunci functia a fost preluatã de profesorul Eduard Edelhauser, în timp ce acum de profesorul universitar Roland Moraru.
„Universitatea noastrã are în structurã un director general administrativ care coordoneazã sefii de servicii Acesta a fost, când am fost eu ales Rector, domnul Ciodaru. Dânsul si-a dat demisia, dupã care a fost o perioadã de pauzã, când atributiile au fost preluate de un prorector, la acea vreme domnul Edelhauser. Apoi am numit un director general administrativ, conform programului meu managerial. Acum a cerut sã nu mai fie o perioadã, de câteva luni si prerogativele au fost preluate tot de cãtre un prorector, domnul Roland Moraru”, a explicat prof univ dr în habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Rectorul mai spune cã nu are nicio relatie directã cu sefii de servicii din domeniul administrativ, loc în care este angajat si Octavian Radu, fratele acestuia. Mai mult, Octavian Radu ocupã aceastã functie din 2016 si coordoneazã activitatea cãminelor si cantinei, iar incompatibilitatea nu este justificatã. „Acum 20 de ani a lucrat în serviciul administrativ, apoi, 4 ani, a fost între 2004 – 2008, când rector era profesorul Dima, director administrativ, apoi,  când rector a fost domnul Pop, s-a schimbat organigrama si s-a numit director administrativ si, ca atare, a anulat concursul si locul a fost ocupat de doamna Praporgescu. Dupã 4 ani, în 2012, a dat concurs domnul Ciodaru, care a stat între 2012 – 2016, dar apoi si-a dat demisia. Adjunctii nu sunt sefi de serviciu, sunt directori general adjuncti, cã noi am avut cândva si director general adjunct, dar am eliminat aceastã pozitie, pentru cã nu se justifica la o universitate micã, asa cum este a noastrã ”, a conchis rectorul.
Presa localã a titrat, zilele trecute, o posibilã incompatibilitate între Rectorul Sorin Radu si fratele sãu Octavian Radu, însã, cei din institutie spun cã lucrurile nu sunt exact asa, motiv pentru care au tinut sã se justifice.
Diana Mitrache