Sfârsit de sãptãmânã cu savoare, la Petrosani

Sfârsitul de sãptãmânã se anuntã a fi unul savuros, la Petrosani. Aici va avea loc o nouã editie a Târgului de Produse Traditionale.
Târgul de Produse Traditionale de la Petrosani îsi va deschide portile în zilele de 18, 19 si 20 octombrie. Petrosãnenii si nu numai sunt asteptati în zona Pietei Victoriei din Petrosani Nord. Evenimentul ajunge la cea de-a IX-a editie. Târgul este  organizat de Consiliul local Petrosani si Administratia Pietelor din Petrosani, în colaborare cu producãtori locali de produse agroalimentare si gastronomice traditionale, evenimentul bucurându-se în acelasi timp de prezenta unor producãtori similari din alte regiuni ale tãrii.
”Este o initiativã prin care dorim sã sprijinim mici fermieri si mestesugari, precum si produsele locale. De asemenea, dorim sã pãstrãm si sã promovãm traditiile comunitãtii noastre si în sfera gastronomiei si a produselor traditionale”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Cetãtenii din Petrosani, dar si din celelalte localitãti ale Vãii Jiului sau turistii aflati în aceste zile în Valea Jiului vor putea gãsi, la ”Târgul de Produse Traditionale” de la Petrosani, zeci de produse si preparate din carne, lapte, panificatie, precum si legume si fructe din gospodãriile momârlanilor, la preturi promotionale.
La fel ca în fiecare an, cei care sosesc la târg vor putea degusta pãsatul si tocana de oaie, care vor fi oferite în mod gratuit.
Cosmin BACIU

7 comentarii la „Sfârsit de sãptãmânã cu savoare, la Petrosani

 • 17 octombrie 2019 la 18:11
  Permalink

  Daca sunt auzit, atentie!!!! cei care va ocupati cu contolul alimentului in Valea Jiului,faceti in asa fel si va ,,autosesizati’ in legatura cu o problema care pe mine ma framinta de ani de zile si anume fabricarea mustului in direct adica in fata mea client final si nu adus direct de la Gorj in bidoane,butoiase de plastic ,peturi de plastic care sunt aduse de la lada de gunoi a orasului deci va spun sigur ca acesti gorjeni care vor vinde must in Petrosani ar trebui sa fie opriti sa MAI FACA ACEST LUCRU.La Vulcan a fost la fel si anul acesta si anii trecuti precum si la Petrosani.Haideti sa-I BOICOTAM PE ACESTI SMECHERI care ne cred prosti.Trebuie sa fie pusi la punct si sa fim sanatosi.Credeti ca am fost rau intentionat in ceea ce am spus ?Acest must este facut cu zahar care costa 2 lei kilogramul.Va multumesc pentru atentie.

  Răspunde
  • 19 octombrie 2019 la 14:20
   Permalink

   nici produsele din carne nu ar trebui sa stea in aer liber,peste tot numai ilegalitati

   Răspunde
 • 17 octombrie 2019 la 20:46
  Permalink

  Este foarte important si,totodata,grav,ceea ce se semnaleaza in postarea anterioara!Face cineva o verificare a ,,produselor traditionale”?Ca sa nu mai spun ca,la un targ anterior,am vazut un ,,producator” care avea un jeg sub unghii de de te apuca greata!

  Răspunde
 • 19 octombrie 2019 la 22:16
  Permalink

  oameni buni,ieri pe la 5 dupa masa ma duc in targ ca tot omul. bai, erau 25 grade si toata carnasaraia si branzeturile erau „transpirate” . iesea grasimea din ele, aratau dezgustator, numai pofta nu.ti faceau. am luat un mic de la o taraba, servire ca pe vremuri ( ea mi.a zis doar : „ziceti!”, eu am zis doar: „un mic, multumesc, o zi buna”. micul 50% bicarbonat. parca si micul m.a scuipat in fata. era si dumnezeu petrosanenilor acolo, ma gandeam sa.i dau lui micul, sa vad daca.i place, daca.i mai invita. oricum, la gusturile sale insipide, cred ca.mi zicea si saru’mana …

  Răspunde
  • 21 octombrie 2019 la 23:37
   Permalink

   Savoare de primitivism african…

   Răspunde
 • 21 octombrie 2019 la 10:40
  Permalink

  Intru totul de acord cu comentariile de mai sus. Toate sunt la obiect.Mai exista controale sanitare??? Ca de platit suntbine platite…….

  Răspunde
 • 21 octombrie 2019 la 23:40
  Permalink

  Cand vom scapa de aceste isarlîcuri intr- o localitate transilvan? cate se pretinde municipiu?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.