Lucrãri în ritm alert, pe Cheile Jietului

Angajatii de la drumuri lucreazã într-un ritm alert, pe suprafete întinse, pe DN7 Obârsia Lotrului – Petrosani.  Lucrãrile au început în aceastã sãptãmânã, iar pânã acum angajatii de la drumuri au reusit sã întindã mixturã asfalticã pe o suprafatã de aproximativ 2400 de mp, cei mai multi pe Cheile Jietului.
Pe lângã aceste lucrãri, angajatii de la Sectia de Drumuri Nationale Deva au mai efectuat si altele de  maximã urgentã pentru a permite desfãsurarea traficului în conditii de sigurantã pe DN 7A. Astfel, în regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar pe zona drumului în care nu existã asfalt au fost fãcute lucrãri de reprofilare cu autogrederul si a fost adãugat si aport de piatrã. În vederea cresterii sigurantei drumului, în curbele periculoase au fost instalate parapete din beton si au fost montate indicatoarele rutiere de limitare de vitezã, de semnalizare a curbelor periculoase, a zonelor unde existã pericolul cãderii pietrelor de pe versanti. De asemenea au fost instalate indicatoarele specifice sezonului de iarnã.
Având în vedere importanta turisticã a drumului, în perspectiva iernii, DRDP Timisoara va asigura circulatia, în conditii de iarnã, pe DN7A, în acest sens la nivelul SDN Deva si a Districtului Livezeni existând în dotare utilajele si materialul antiderapant necesare.
Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Timisoara, a preluat în aceastã toamnã, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparatie capitalã derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.
DRDP Timisoara va realiza o expertizã pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentatia pentru scoaterea la licitatie a restului de executat din contractul de reparatie capitalã pentru DN 7A, sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120.

2 comentarii la „Lucrãri în ritm alert, pe Cheile Jietului

  • 16 octombrie 2019 la 20:35
    Permalink

    Felicitari ! Sa vedem odata asfaltat drumul DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Transalpina sau Voineasa dar si sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.