Aveti între 20 si 35 de ani? Sunteti absolvent de liceu sau de facultate? Cunoasteti la nivel conversational limba englezã sau francezã?  Aveti o calificare, dar vi se cere experientã pentru a ocupa un loc de muncã? Dacã vã gãsiti într-una din situatiile de mai sus, statutul de  stagiar Eurodyssée poate fi o sansã profesionalã pentru dumneavoastrã!
Consiliul Judetean Hunedoara selecteazã  4 (patru) tineri  hunedoreni pentru  a fi cooptati în PROGRAMUL EURODYSSÉE. Stagiile au o duratã cuprinsã între 4 si 6 luni într-una din tãrile spatiului  european. Domeniile sunt diverse: turism, hotelãrie, administratie, informaticã, comert, multimedia, industrie. Tinerii vor urma  totodatã, la începutul stagiului, un curs de limbã strãinã finalizat cu un certificat de  competentã lingvisticã.
La terminarea stagiului, beneficiarul primeste un atestat  profesional de la  institutia în cadrul cãreia a efectuat stagiul. Costurile de cazare vor fi suportate de regiunea gazdã, stagiarii urmând sã primeascã o bursã pentru întretinere într-un cuantum stabilit functie de standardul regiunii în care se face stagiul  profesional. Stagiarii  trebuie sã sustinã  contravaloarea  transportului dus-întors si asigurarea medicalã.
Judetul Hunedoara, prin Consiliul Judetean Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995 Judetul Hunedoara a aderat la PROGRAMUL EURODYSSÉE, derulat sub egida ARE, program ce promoveazã schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în conditii de reciprocitate în sustinerea financiarã. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din PROGRAMUL EURODYSSÉE. Pânã în prezent, Consiliul Judetean Hunedoara a trimis la stagiul EURODYSSÉE 45 de tineri si a primit 28.
Mai multeinformatii privitoare la PROGRAMUL EURODYSSÉE puteti gãsi la adresa: http://www.eurodyssee.eu/the-eurodyssey-programme-traineesh
Cei interesati pot sã îsi trimitã CV-ul pe adresa: Consiliul Judetean Hunedoara, Serviciul Relatii Externe, Asocieri si Relatii Interinstitutionale, Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 28, telefon: 0254.212590. Persoane de contact: Dan Eugen Crisan, sef serviciu si Anca Dumitra, inspector.
CV-urile pot fi trimise si în format digital la adresa de e-mail: relatiiexterne_cjh@yahoo.com. Doritorii sunt rugati sã mentioneze pe plic sau în titlul e-mailului: pentru EURODYSSÉE 2019.