Complexul Energetic Hunedoara NU scapã de datorii

Complexul Energetic Hunedoara NU scapã de datorii, spune presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Oficialul a declarat cã societatea energeticã hunedoreanã nu va scãpa de solutia cerutã de Comisia Europeanã privind separarea activitãtii de minerit de cea de productie de energie.
„Solutii ar fi, Comisia Europeanã insistã sã separãm productia de electricitate de minerit. Nu acceptã ideea de subventie ca sã îl tii artificial în viatã. Ne-au impus o conditie încã de acum câtiva ani de când a fost aprobat ajutorul de stat, sã separãm minele. Noi nu am reusit sã implementãm asta, iar compania nu va scãpa de separarea activitãtilor”, a declarat sâmbãtã presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, într-o conferintã de presã organizatã la Sinaia. Anul trecut, Comisia Europeanã a informat cã producãtorul de energie a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, prin patru  împrumuturi finantate din fonduri publice, pe care acum statul  trebuie sã-l recupereze.
„Dacã separãm activitãtile, se vede cât de mare e gaura de la minerit”, a mai spus sursa citatã.  Oficialul este de pãrere cã societatea energeticã este tinutã în viatã în mod  artificial, ca mãsurã de protectie socialã.  Complexul Energetic Hunedoara estimeazã pierderi de 397,09 milioane lei în acest an. Pierderea este cu 34,68% mai micã decât cea  realizatã la finele anului 2018.
Cosmin BACIU

8 comentarii la „Complexul Energetic Hunedoara NU scapã de datorii

 • 14 octombrie 2019 la 19:57
  Permalink

  Solutii . Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si atunci nu se vor mai face datorii .

  Răspunde
 • 14 octombrie 2019 la 20:35
  Permalink

  Solutia este trecerea pe inchidere fara productie a minelor lupeni si lonea si separarea lor de ceh

  Răspunde
 • 14 octombrie 2019 la 20:54
  Permalink

  solutia este inchiderea urgenta a minelor lonea , livezeni si lupeni, tragerea la raspundere a factorilor responsabili de dezastrul si situatia in care a ajuns mineritul vaii jiului, si formarea unei noi societati cu termocentrala Paroseni si campul minier Vulcan

  Răspunde
  • 15 octombrie 2019 la 08:42
   Permalink

   Si pe urma inchiderea si acestei noi societati care va produce la un cost mult (foarte mult) peste pretul pietei.

   Răspunde
  • 15 octombrie 2019 la 09:43
   Permalink

   nu va faceti griji ca mai sunt bani la bugetul statului ,INCA sa vedem ce zice si pnl daca mai sunt s-au nu bani la buget ptr sustinerea ceh -ului

   Răspunde
 • 15 octombrie 2019 la 11:18
  Permalink

  Pentru ,,miner” nu mai vreau ca eu cetatean al Vaii sa platesc in fiecare luna ,an,cincinal pentru toate hotiile acelor directorasi pusi de politicieni in fruntea uzinei Paroseni ,minelor si a combinatului combinatelor si toate regiile regiilor .Doresc inchiderea a tot ce inseamna minerit si sa se duca la munca toti lucratorii din aceste sectoare mai ales ca eu nu beneficiez nici de incalzire centrala, nici de gaz ieftin, nici de curent ieftin .Minele si mineritul din Vale nu este altceva decit furt de toate cele si folosire ca ca masa de manevra atit a lucratorilor din minerit cit si a pensionarilor mineri la toate alegerile de catre toti politicienii.Iubesc Valea Jiului ca aici m-am nascut.

  Răspunde
 • 15 octombrie 2019 la 15:08
  Permalink

  Banii i-au furat Brinzan, Quzan, Baleea si cu papagalu asta de-i acum general… Ca la amaritii aia de mineroci, nu le-or mai marit salariile de 9 ani :((( Vaai si amar de steaua lor, lucreaza saracii ca sclavii in fundu pamintului pe salariu minim pe economie—- sclavie moderna de secol 21 !!

  Răspunde
 • 15 octombrie 2019 la 15:18
  Permalink

  Aaa !!! Si sa nu-l uit pe sobolanu asta urecheat, de la oficiu concurentei; Tu ce vrei ma uritania dracu, sa vina mineru cu bani de-acasa, sa-ti iei tu salariul ala nesimtit de 9.000 euro/luna ?? De-aia ai sclavagiti pe mineri si-i platiti ca pe cersetori si mai aveti si tupeul sa-i scoateti datori, ca chipurile sunt pierderi, pe dracu sa te ia cu pierderile mati cu tot si baga-v-as cacat in inima voua si la tot neamu vostru de mafioti !!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.