Dupã ultima confruntare directã din Cupa României (5-0 pe 18 septembrie) care a avut destul scântei, mai ales la nivel declarativ, ne asteptam la un… deja vu!
Dar nu a fost asa, a fost un meci de un fair-play absolut, echipele (si antrenorii) si-au vãzut de fotbal si a rezultat un meci frumos. Jiul, mult mai bine pregãtit la capitolul tehnic, înspre final câstigând si duelul fizic, cu câtiva jucãtori cu calitate si-a depãsit fãrã probleme adversarul, care putea marca de vreo 2-3 ori, dacã Ovidiu Popesc nu ar fi tratat cu superficialitate oportunitãtile avute sau Robert Popa  ar fi stat mai bine la capitolul ”nervi în deplasare”. Chiar fãrã Graur (plecat în Anglia) si Bãlãutã (plecat în Timisoara) ori Marius Tutã (accidentat), Jiul a gãsit în cele din urmã variantele sã câstige un joc pe care la stãpânit de la un capãt la altul. Si cu douã pase ”rabona” reusite de Firan.
Jiul (antr. Damian Militaru): Haring – Muraru (min. 52 Cl. Miron), Bg. Matei, R. Sandu, Arcusi (min. 80 Plãcintã) – Firan (min. 87 Grigoras), Torkos, Simoneac (min. 75 Mugurel Radu), Pãduraru – Stoicoiu, M. Filip.
Retezatul Hateg (antr. Flaviu Itul): Pasca – Enache, Maris, Ionicescu (min. 73 Cipr. Rosca), Ardeleanu (min. 42 Mercurean) – Pitigoi, I. Gavrilut, D. Puscã, Buzducea – Rob, Popa (min. 72 D. Grozoni), Ov. Popesc.
Arbitru: Cãtãlin Blându – Hunedoara
Spectatori: 200
Golurile: 1-0 Firan (min. 26) de la 20 m; 2-0 Stoicoiu (min 58); 3-0 M. Filip (min. 81) din pasa lui I. Radu.
Fotbal, liga a IV-a Hunedoara
Jiul Petrosani se mentine lider în douã etape consecutive dupã victoria clarã de 3-0 cu Retezatul Hateg: ”Echipa noastrã a tratat jocul foarte serios, fãrã sã tinã cont de acel 5-0 din Cupa României. Sunt multumit de abordarea tuturor jucãtorilor”, a declarat Damian Militaru, antrenorul Jiului. ”Felicit echipa Jiul pentru joc si rezultat si le doresc baftã în continuare”, a declarat Falviu Itul, antrenorul de la Retezatul Hateg.
Una din principalele favorite la locul 1, Gloria Geoagiu a fost învinsã cu 3-1 de Soimul Bãita, echipã care a condus cu 3-0 la un moment dat (goluri Pisoiu 2 si M. Muresan), oaspetii marcând golul de onoare în min. 90+2 prin Visan.
Meciul CSM Vulcan – Aurul Brad a fost amânat pentru 23 octombrie iar Victoria Cãlan a stat.
GENU TUTU