Handbal / UN JUBILEU DE SUFLET

A trecut o sãptãmânã (si un pic…) de la acel emotionant moment, 70 de ani de la înfiintarea echipei de handbal masculin, Stiinta Petrosani. Colegii din presa localã au consemnat la momentul potrivit ceea ce s-a întâmplat cu acest prilej. Una peste alta, un alt moment, o altã poveste frumoasã din sportul Vãii Jiului. Nu voi mai intra în detalii prea mult, lucrurile au mai fost relatate. Doar cã meritã punctate câteva elemente.

Edith si fetele
La sãrbãtoarea bãietilor a fost prezent si un grup de handbaliste de la junioare II (15-16 ani) de la CSS Petrosani. Alãturi de ele, prof. Edith Mileti, acum ”tânãrã” pensionarã, cea care în urmã cu 3-4 ani le-a îndrumat primii pasi în handbal. Printre emotie, flori si lacrimi, acestea au creat un culoar pe unde au intrat veteranii handbalului spre zona de premiere. Edith Mileti, Cetãtean de Onoare al Petrosaniului a pregãtit culoarul pentru cel ce urma a fi fãcut Cetãtean de Onoare, fostul ei profesor, Vasile Mãrgulescu.
În poartã la 74 de ani!
Una din aparitiile surprinzãtoare a fost prezenta lui Simion Pop în poartã. La 74 de ani el a apãrat o jumãtate de reprizã, reusind sã pareze câteva mingi grele. Pe de altã parte, remarcabil jocul lui Jeno Nagy, fost international de juniori si al unor echipe în Ungaria, la Petrosani, fost elev al antrenorului Ioan Polifronie, un handbalist cu un joc încântãtor.
… Si ceilalti!
34 de jucãtori, antrenori, conducãtori si arbitrii, cu totii s-au bucurat de marea sãrbãtoare a handbalului petrosenean onoratã si de prezenta rectorului Universitãtii Petrosani, prof. dr. ing. univ. Sorin Radu si a primarului Municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Un merit special pentru fostii handbalisti Cristi Cazan si Cristi Ropan, care vreme de patru luni au pus la punct toate detaliile pentru reusita aniversãrii echipei Stiinta Petrosani.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.