Judetul Hunedoara a intrat pe harta zonelor unde s-au intensificat actiunile de control pentru combaterea tãierilor ilegale de arbori.

Mugur Cozmanciuc, Secretar de Stat în Ministerul Mediului si Pãdurilor, a dispus intensificarea controalelor tematice – în judetele Caras – Severin, Gorj si Hunedoara – privind tãierileilegale de arbori si a modului în care operatorii economici respectã prevederile legislative referitoare la exploatarea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase.

Aceste controale au avut ca scop combaterea introducerii în circuitul economic a materialelor lemnoase provenite din tãieri ilegale, informeazã oficialii Ministerului Mediului si Pãdurilor.

“În urma acestor controale, în perioada 22-24.10.2012, au fost constatate 19 fapte care constituie contraventii silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 179.000 lei si sanctiuni complementare constând în confiscarea contravaloricã a 1.084 mc materiale lemnoase, bustean si cherestea, cu o valoare în cuantum de 245.305 lei”, a declarat Cozmanciuc.

Carmen Cosman