Tãierile ilegale de arbori în atentia Ministerului Mediului

Judetul Hunedoara a intrat pe harta zonelor unde s-au intensificat actiunile de control pentru combaterea tãierilor ilegale de arbori.

Mugur Cozmanciuc, Secretar de Stat în Ministerul Mediului si Pãdurilor, a dispus intensificarea controalelor tematice – în judetele Caras – Severin, Gorj si Hunedoara – privind tãierileilegale de arbori si a modului în care operatorii economici respectã prevederile legislative referitoare la exploatarea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase.

Aceste controale au avut ca scop combaterea introducerii în circuitul economic a materialelor lemnoase provenite din tãieri ilegale, informeazã oficialii Ministerului Mediului si Pãdurilor.

“În urma acestor controale, în perioada 22-24.10.2012, au fost constatate 19 fapte care constituie contraventii silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 179.000 lei si sanctiuni complementare constând în confiscarea contravaloricã a 1.084 mc materiale lemnoase, bustean si cherestea, cu o valoare în cuantum de 245.305 lei”, a declarat Cozmanciuc.

Carmen Cosman

3 comentarii la „Tãierile ilegale de arbori în atentia Ministerului Mediului

 • 26 octombrie 2012 la 12:53
  Permalink

  Se vede ca nu au fost la Campu lui Neag pe drumul lui Basescu.
  Acolo e o padure intreaga pusa jos si nu mai e nimeni pe acolo..

  Răspunde
 • 26 octombrie 2012 la 17:09
  Permalink

  Nu au fost nici catre cabana Buta,si acolo se taie in draci si nimeni nu vede nimic.Ministerul asta al mediului e degeaba,mananca banii publicii fara rost ,ar trebuii datii in judecata si cerut banii indarat de la cei responsabili.Azi maine Retezatul ramane fara paduri iar ministerul de resort cu reprezentantii in zona dorm in papuci sau sunt partasi !

  Răspunde
 • 28 octombrie 2012 la 21:57
  Permalink

  Un umil padurar (ing.silvic) din Petrila,a reusit ca din salariul sau sa-si construiasca o ditamai casoaia in Colonia Bratianu,sa mai cumpere alte proprietati pe care le modernizeaza in buricul targului,adica langa Primarie.Se adevereste ca in „codru” se poate fura oricat ca pandarii sunt hotii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.