C J Hunedoara vrea cartografierea drumurilor judetene. Suma alocatã pentru procedurã este de 360.949 lei si presupune achizitia unor echipamente specifice.
“Obiectivul strategic al CJ Hunedoara este de întretinere a retelei de drumuri judetene aflatã în administrare. Prin achizitionarea sistemului de cartografiere mobilã se usureazã aceastã activitate întrucât vã exista o bazã digitalã permanentã a retelei de drumuri”, aratã documentatia CJ Hunedoara.
Consiliul Judetean Hunedoara are în administrare o retea de aproximativ 1300 km lungime. În vederea întretinerii acestei drumuri sunt necesare multiple deplasãri în teren ale personalului de la Serviciul Administrare Drumuri în vederea identificãrii stãrii drumurilor si a reclamatiilor care sunt primite din partea conducãtorilor auto.
“În vederea îmbunãtãtirii acestei activitãti de monitorizare a stãrii drumurilor este necesar a avea o cartografiere si inventariere digitalã a acestora. Este necesar a avea inventarul: drumurilor, semnalizãrii rutiere, zidurilor de sprijin, podetelor”, mai aratã documentatia.
În urma achizitionãrii sistemului de cartografiere mobilã, starea de viabilitate a drumurilor se poate actualiza periodic, în functie de nevoile si cerintele echipei fiind astfel reprezentatã realitatea din teren, si, implicit imaginea de ansamblu utilã pentru demararea proiectelor de investitii.
Cosmin BACIU