Pregãtiri pentru sezonul rece. Având în vedere temperaturile scãzute din ultimele zile reprezentantii SC ApaServ Valea Jiului îi sfãtuiesc pe oameni sã ia mãsuri pentru ca apometrele sã nu fie afectate de un eventual înghet.
Astfel  în cazul în care contorul este  montat într-un cãmin de apometru, acesta trebuie sã aibã capacul închis pentru a nu  permite infiltrarea apei. În cãminul apometrului pot fi amplasate  materiale termoizolante precum vata mineralã, polistiren sau materiale textile. Cei de la ApaServ îi sfãtuiesc pe oameni sã aibã grijã atunci când fac lucrãri de protejare a instalatiei pentru a nu deteriora apometrul sau sigiliul acestuia în timpul  operatiunilor. Dacã apometrul îngheatã, nu este indicatã utilizarea apei fierbinte sau flacãrã deschisã pentru dezghetarea aparatului.
“De fiecare datã în aceastã perioadã se face pregãtirea pentru sezonul rece si sperãm sã nu avem temperaturi negative ca acum trei ani atunci când a fost cod portocaliu si galben aproape toatã iarna. Abonatii trebuie sã-si ia încã de pe acum toate mãsurile de protectie si sigurantã pentru echipamentele pe care le au pentru a preveni un eventual înghet. Echipamentele se pot proteja si doar prin o simplã închidere a usii pentru cã atunci când vine frigul la scara de bloc sau închiderea ferestrelor la beciuri contribuie la protejarea echipamentelor”, a declarat Florin Donisã, director tehnic în cadrul SC ApaServ Valea Jiului.
Protejarea  contorului, precum si protejarea si verificarea instalatiei interioare, pe traseul de la contor pânã la consumator, este obligatia utilizatorului. În cazul în care  contorul sau instalatiile de apã se defecteazã din cauza înghetului, nefiind protejate corespunzãtor, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.
Cosmin BACIU