Noaptea albã a galeriilor are loc la Petrila

Petrila se aflã pe harta celor 13 orase ale tãrii unde va avea loc evenimentul noaptea galeriilor. Evenimentul ca avea loc vineri, 11 octombrie în perimetrul Exploatãrii Culturale Petrila din incinta fostei mine de cãrbune, între orele 19:00 si 23:59.
“La editia a 13-a, vineri, 11 octombrie, Noaptea Albã a Galeriilor – NAG aduce din nou Petrila între cele 13 orase din tarã care tin muzeele si galeriile deschise pânã târziu în noapte. Inaugurãm galeria Baia_minerilor prin instalatia itinerantã MAD ION si pornim în deja traditionalul tur al muzeelor hidat de Ion Barbu si Cãtãlin Cenusã. Ca la orice minã respectabilã, si la Mina Petrila intrarea în baia minerilor se face pe bazã de lampã/lanternã. Se pot vizita si Mina scoalã, Scoala de calificare, Biblioteca Tehnicã Marian Novac (Romanul Colectiv – Suzana Dan) si expozitia Shrinking Cities in Romania (IDEILAGRAM – Ilinca Pãun Constantinescu)”, aratã organizatorii, în spetã cei de la Planeta Petrila.
Voluntarii, custozi ai muzeelor din Petrila si Petrosani pentru o noapte, anuntã cã pentru ”Noaptea albã a galeriilor” tin deschise între orele  9-24 toate spatiile vizitate în turul ”The Fabulous Petrila”, pornind de la vernisajul din Baia minerilor, trecând pe la Muzeul Salvatorului Miner, Casa Memorialã Ion D. Sîrbu si Muzeul Mamei, toate din Petrila, pentru a poposi spre miezul noptii la Muzeul Instalatorului Român de la Petrosani.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.