Cei 30 de elevi strãini si profesorii lor însotitori sunt în aceste zile oaspetii Scolii Gimnaziale din Vãlisoara, împreunã cu care deruleazã un proiect educational.
Delegatia elevilor si profesorilor a fost  primitã de vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Daniel Andronache. Reprezentantul CJ Hunedoara le-a vorbit oaspetilor despre  importanta judetului Hunedoara în istoria nationalã, despre  vestigiile de peste 2000 de ani care se gãsesc aici, despre mineritul aurifer si despre locurile frumoase si obiectivele istorice care se pot vizita.
”Sederea dumneavostrã aici este prea scurtã ca sã le cuprindeti si vizita pe toate. Dar sperãm sã vã trezeascã interesul si sã reveniti în judetul nostru. Ne dorim sã plecati de aici cu impresii frumoase si dacã veti reveni si cu alte ocazii, înseamnã cã ne-am fãcut datoria de gazde bune” a declarat vicepresedintele  Daniel Andronache.
”Vreau sã multumesc Consiliului Judetean Hunedoara si vicepresedintelui Daniel Andronache pentru  sprijinul acordat în  stabilirea programului nostru. Cum spunea si domnia sa, aveti ocazia sã învãtati multe despre istoria noastrã si sã vedeti locurile frumoase pe care le avem” a adãugat reprezentanta Scolii Generale din Vãlisoara. Pe parcursul sederii lor aici, elevii vor vizita Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Cetatea Devei si Castelul Corvinilor.